Viertal V4 haalt een knap gelijkspel, droomdebuut Tom (30 oktober)
Vrijdag 28 oktober speelde ons vierde viertal V4 zijn eerste wedstrijd in het NIVON. Terwijl het vierde achttal boven aan het ploeteren was, mocht het jonge kwartet in de goed gevulde grote zaal de Papendrechtse tegenstander Pascal V1 aan het werk zetten.

Vooraf was nog niet duidelijk dat we te maken hadden met het sterkst gerate team van Divisie 2A. Aan de borden was er van onze kant dan ook geen angst te bespeuren. Al gauw had op bord 4 Tom een pionnetje voorsprong. Op bord 2 kwam Enze in een mooie stelling en Qian bouwde op bord 3 ook een voorsprong op. Helaas blijkt dat voorsprong in tijd niet veel zin heeft als je je verdediging daarmee verwaarloost. Op bord 1 had Angelo de wedstrijd nog redelijk in balans.

Om even voor negenen kon het eerste punt genoteerd worden. Enze kwam al vroeg een pion voor, maar wel tegen een 3-dubbele pion op de b-lijn. Hij kreeg zijn tegenstander en teamleider Arie Prins daarna snel in de wurggreep. Even later kon hij de felicitaties in ontvangst nemen: 1-0. Op dat moment (negen uur) stond Tom alweer twee pionnen voor. Qian had nog 80 minuten over tegenover tegenstander Gerrit de Jong met 36 minuten. Maar wat voor zin heeft dat als je met je loper en 3 pionnen moet opboksen tegen een toren met 5 pionnen... 1-1 na anderhalf uur spelen.

Tom bouwde zijn voorsprong verder uit met nog een pion. Zou het dan echt gebeuren, zijn eerste overwinning tegen een volwassene? Eerst moest Angelo zijn opgelopen achterstand tegen Michael Bijkerk proberen recht te zetten. Hij werd eerst opgescheept met een dubbelpion, daarna een geïsoleerde pion erbij en vervolgens raakte hij de dubbelpion kwijt. Tot overmaat van ramp werd hij gedwongen tot een kwaliteitsoffer. Er moest dus een tandje bijgeschakeld worden en doordat een witte toren nog niet aan het spel meedeed kwam er een mooie counter. Het leek een beslissende aanval te worden, waarna Angelo uitgaande van de stand op bord 4 de overwinning wilde veilig stellen met een remise. Zijn aanbod werd echter terecht afgeslagen, waarna de partij tien zetten dramatisch maar verdiend werd verloren: 1-2.

Dan Tom. De held van de avond. Zijn voorsprong tegen de ervaren Jack de Ruijter werd verder uitgebouwd naar 4 pionnen. Er was geen houden meer aan. Zo bracht Tom zijn eerste volwassen vis op het droge. En zorgde er ook persoonlijk voor dat het team het eerste wedstrijdpunt binnenhaalde tegen de favoriet. 2-2. Goed gedaan, jongens! (TL Angelo)

   RSR Ivoren Toren V4   1158 - PASCAL V1            1402 2  - 2
1. Angelo Ayala          1377 - Michael Bijkerk      1483 0  - 1
2. Enze Shao             1297 - Arie Prins           1458 1  - 0
3. Qian Huang            1163 - Gerrit de Jong       1475 0  - 1
4. Tom Kalousdian        794  - Jack de Ruijter      1193 1  - 0