Degraderen valt niet mee (31 januari)
Op een regenachtige dinsdag ging RSR 5 weer eens op pad. Dit keer mochten we optreden in de Theater-doos de Cascade in Hendrik Ido Ambacht. Eenmaal aangekomen werd Xander gelijk gefeliciteerd met zijn clubkampioenschap bij HI en zijn degradatie uit de Champions League. Tja, dubbellid dubbel fun?

Na een warm welkom en roomservicebediening !! - ja ja ja, het kan niet op daar, hadden wij dat maar ! - ging de wedstrijd van start en al snel bleek Shakir zeer goed uit de startblokken te komen. Maar na een dik uurtje een zorgelijke blik bij onze duizendpoot Angelo (teamcaptain, jeugleider , PR propaganda chef, eerstelijns-psycholoog, taxichauffeur, Mental Coach en allround invaller). Zo stonden Eran, Leo en Jeff duidelijk minder en waren Brian, Arnold en Léon in een moeilijk middenspel terechtgekomen. Gelukkig hadden we Shakir nog en het puntenkanon Emilian, die met een 100% score en een TPR van 2034 de sterren van de hemel speelt. Rond elf uur kwamen de punten los en hoe ... het fenomeen Arnold Rijken, meest actieve externe wedstrijdleider ooit, ging voor een klapper dus een vol punt, een mooie remise van Léon, dikverdiende overwinning van Shakir en helaas verlies voor Eran.

Ondertussen ging Jeffrey van slecht naar heel slecht. Het was een echte hutspotpartij, waarbij gewacht werd op het nekschot ... maar die kwam heel verrassend aan de andere kant met een schaakmat door Jeff! Niks smaakt zo zoet als een onterechte overwinning en met een 1½ - 3½ voorsprong begon het zweetuurtje. Leo was in een beter eindspel terechtgekomen, maar wist dat natuurlijk vakkundig te verkloten. Brian stond aardig, maar helaas was de klok genadeloos. Kortom, daar ging de voorsprong. Maar Super Emilian komt je redden!! En jawel, zonder naar het bord te kijken weet je al dat het wel goed zit, en ja, de werd gescoord en daarmee de eerste overwinnig van team 5. We staan weer boven de streep en als we niet uitkijken ontlopen we de degradatie. Of dat slim is, is een ander verhaal, maar ach, de tijd zal het leren.

Bijzonderheden: twee RSR-leden waren in een bijzonder gulle bui en gaven een rondje nadat de bar was gesloten, de eerste overwinning van RSR 5 en de eerste keer zonder schaakgoeroe Mischa ... en verder voelen we ons weer jong, vergeleken met bridge is schaken nog springlevend, zelden zoveel schijndoden gezien. (Deo van Longen)

   HI Ambacht 1           1726 - RSR Ivoren Toren 5     1599 3½ - 4½
1. Xander van Doorn       1835 - Leo van Dongen         1728 1  - 0
2. Jeroen van Gijzen      1948 - Brian van Kanten       1659 1  - 0
3. John van Hest          1731 - Shakir Salih           1583 0  - 1
4. Piet van den Berg      1584 - Leon Cornelissen       1581 ½  - ½
5. Ed van de Geer         1768 - Emilian de Kievit      1493 0  - 1
6. Aart Burggraaff        1773 - Arnold Rijken          1551 0  - 1
7. Piet de Jonge          1648 - Eran Raviv                  1  - 0
8. Rocky v/d Werff        1521 - Jeffrey Ouwersloot          0  - 1