Het derde verrast opnieuw (19 december)
Vrijdag de dertiende!! Je kunt je als bijgelovige er alles bij voorstellen, maar ONS DERDE wilde vooraf niet al te zeer toegeven aan pessimistische verwachtingen in de vierde wedstrijd van de Promotieklasse tegen Moerkapelle. Het is in deze "poel des doods" te midden van 10 teams vechten om 'n plekje bij de bovenste zes, omdat de onderste vier degraderen naar de eerste klasse. Ook deze avond, op 13-12-'13, ging onze knokploeg er vol tegenaan, met als verrassend resultaat 'n afgetekende overwinning op het nog ongeslagen Moerkapelle. Tegen half twaalf stond de aan duidelijkheid niets te wensen overlatende uitslag op het wedstrijdformulier: 5˝-2˝. In onze stoutste dromen was 'n zege met 3 punten verschil niet voorgekomen!

Michael opende de score met 'n solide remise (met zwart) tegen André Nieuwlaat, niet veel later gevolgd door PaulD (wit) tegen invaller Christiaan Noorland: remise, dus 1-1. Zo kon ik daarna als wedstrijdleider de "boel" nog wat beter in de gaten houden. Alek Dabrowski gaf daarna blijk van zijn goede vorm door hun topscorer (met 3 uit 3) Wouter Vroegindeweij op z'n eerste nederlaag te trakteren: 2-1. Bob Hoos voegde daar spelend tegen Arno Luinenburg de derde remise aan toe: 2˝-1˝.

Toen brak even na elven in de tijdnoodfase het "Nivonkwartiertje" aan: Eerst verrichtte Leo de Jager 'n niet verwacht wonder door "good-old" Gerard van Ommeren in 'n eindspel van KTL tegen KT (zonder pionnen) naar mat te manoeuvreren: 3˝-1˝. Luttele seconden daarna gevolgd door de winnende goal van Mark Beijen, die Maarten Vroegindeweij in 'n dame-eindspel pardoes matzette: 4˝-1˝. Onze teamcaptain Herman Keetbaas, evenals zijn tegenspeler Hugo van Elteren naar mijn idee niet volledig op de hoogte van de stand van zaken, wist in de ultieme uitvluggerfase 'n zeer dreigende koningsaanval met precisiezetten af te slaan en bereikte snel daarna winnend voordeel: 5˝-1˝. De familie Van Elteren wilde niet geheel met lege handen naar huis gaan en dus voerde broer Jesse met D tegen TT van onze Wil Sparreboom 'n slopend gevecht, dat uiteindelijk het enige volle winstpunt voor de Moerkapellenaren opleverde: 5˝-2˝. Wel 'n tikkie sneu dat Wil, als invaller voor de zieke Joop Klijn, dit nou moest overkomen, maar de pret om de overwinning als team was er niet minder om.

Voor de volledige stand van zaken in de Promotieklasse bekijk de RSB-site: ONS DERDE staat nu derde!! Volgende (vijfde) wedstrijd: donderdag 9 januari 2014, UIT tegen Fianchetto. Geen makkie, maar ...... we gaan er weer voor!! (Paul Dekker)

   RSR Ivoren Toren 3      1896 - Moerkapelle 1           1900 5˝ - 2˝
1. Herman Keetbaas         1943 - Hugo van Elteren        1893 1  - 0
2. Wil Sparreboom          1891 - Jesse van Elteren       1980 0  - 1
3. Alek Dabrowski          1935 - Wouter Vroegindeweij    1997 1  - 0
4. Leo de Jager            1921 - Gerard van Ommeren      2033 1  - 0
5. Mark Beijen             1782 - Maarten Vroegindeweij   1863 1  - 0
6. Paul Dekker             1899 - Christiaan Noorland     1703 ˝  - ˝
7. Michael Fung            1924 - Andre Nieuwlaat         1889 ˝  - ˝
8. Bob Hoos                1876 - Arno Luinenburg         1839 ˝  - ˝