TEAM 2 wint nipt in Zaandam........ (25 april)
Carpaccio, créme brûlée, eendenborstfilet, courgette, lamshaas, tarbot, tournedos, rode biet, melkchocolade brownie, zeebaarsfilet, dun gesneden tonijn en nog meer velerlei lekkernijen.......Wordt dit nou een serieus schaakverslag van de laatste wedstrijd, die ons TEAM 2 speelde in het "verre" Zaandam? Maar waarom dan het woordenboek van de Haute Cuisine geraadpleegd? Wel, een en ander was het gevolg van het feit, dat Philip voorstelde om de vaststaande degradatie van team 2 annex het onvermijdelijke afscheid uit de KNSB-competitie te "vieren" met een gezamenlijk etentje, waar dan ook. Dat idee kreeg al gauw positieve respons van diverse spelers en ook Joost Ros en Michael hadden daar wel oren naar en dus werd besloten om het aanstaande(?) kampioenschap van ons eerste te combineren met het laatste avondmaal van ons tweede! Joost Ruit vond dat een strak plan en Oscar wist wel een niet al te dure eettent in Haarlem. Na inventarisatie van het aantal deelnemers aan dit festijn besloot Michael voor 15 man een tafel te reserveren in Restaurant Parck ergens aan de zuidkant van Haarlem. De afspraak was om elkaar vanuit Velserbroek en Zaandam rond half acht te ontmoeten bij het in een fraai park gelegen etablissement. Dat lukte wonderwel en eenmaal aan de dis gezeten werden we ook nog eens verrast door het voorbijtrekkende bloemencorso, komend uit of op weg naar Sassenheim en Lisse. Helaas werd ter plekke al snel, via de moderne media, duidelijk dat concurrent Messemaker er met de bloemen en het kampioenschap in klasse 2C vandoor ging! Het eten smaakte er overigens niet minder om. Voor herhaling vatbaar, merkte Michael op in zijn verslag van de wedstrijd van zijn team 1, en dan bij voorkeur na afloop van een thuisduel, gewoon in Rotjeknor.....Voor Team 2 is dat geen optie in het nieuwe seizoen, na afloop van een partij op een late doordeweekse avond.......Dus maar gauw weer terug promoveren naar de landelijke KNSB-competitie!

Over de wedstrijd zelve: Al vrij vroeg werd tegen ZSC-Saende 2 een 2½-2½ tussenstand bereikt door vlotte remises van Philip Westerduin, Bob Hoos en playing captain Paul Dekker tegen respectievelijk Evert Blees, Dirk-Willem Swart en Mels van de Water. Het verlies van Paul Tromp tegen Ben van den Bergh werd beantwoord door de overwinning van Wil Sparreboom op Machiel Moes. Bij deze stand, rond de klok van half vijf, werd aan de overige drie borden nog hard gevochten, hoewel degradatie voor beide teams reeds een vaststaand feit was....Jason Zondag bracht ons weer op voorsprong door Robert Boes een toreneindspel af te nemen, toen deze in een winstpoging iets te ver ging. Kwartiertje later, het was toen al half zes, werd het opnieuw gelijk doordat Paul Batenburg ondanks hardnekkig verzet het loodje legde tegen Remco van der Meer: 3½-3½. Tenslotte was het Lucas Gortemaker, die nog iets aan het roemloze imago van ons tweede wilde veranderen, tegelijkertijd zijn persoonlijke score opvijzelend tot 50% met 4½ uit 9. Hij moest daarvoor tegen Erik Lust in een TT- tegen TP-eindspel heel diep gaan, na afwijzing van een remisevoorstel, om uiteindelijk om kwart over zes de verdiende zege binnen te halen. Toen konden we de, door het bovengenoemde etentje onderbroken, terugreis aanvaarden. Wil had daar niet op willen wachten en was intussen al weer zuidwaarts vertrokken richting de Zuidhollandse eilanden....

Rest mij nog alle spelers van zowel "mijn" team 2 als die van Michaels team 1 te bedanken voor de helaas niet tenvolle beloonde inzet in dit voorbije seizoen. En zeker niet onvermeld mag blijven het feit, dat onze vervoerders (en dan bedoel ik niet de NS) in het belang van ons kluppie bereid waren om bij de tien uitwedstrijden de helpende hand te bieden. Geweldig bedankt!!! (jullie wedstrijdleider extern Paul Dekker)

   ZSC-Saende 2                 1814 - RSR Ivoren Toren 2         1927 3½ - 4½
1. Ben van den Bergh            1900 - Paul Tromp                 2015 1  - 0
2. Robert Boes                  1887 - Jason Zondag               2011 0  - 1
3. Evert Blees                  1822 - Philip Westerduin          2026 ½  - ½
4. Dirk-Willem Swart            1809 - Bob Hoos                   1865 ½  - ½
5. Remco van der Meer           1945 - Paul Batenburg             2035 1  - 0
6. Machiel Moes                 1760 - Wil Sparreboom             1883 0  - 1
7. Erik Lust                    1684 - Lucas Gortemaker           1830 0  - 1
8. Mels van de Water            1706 - Paul Dekker                1750 ½  - ½