Schaken doe je in Rotterdam (18 januari)
Het kan geen Rotterdammer ontgaan zijn, afgelopen donderdag werd de vijfde ronde van het Tata Steel schaaktoernooi 2015 gespeeld op de zesde verdieping van hotel Nhow in het gebouw De Rotterdam op de Wilhelminapier.




Aankondiging evenement plus het Rotterdamse Schaakspel

Sinds vorig jaar worden er twee speelrondes op locatie gespeeld, dit jaar dus in Rotterdam en komende week in Den Haag. Een mooie manier om het schaken onder de aandacht van de Rotterdammers te brengen. Zou het? Of zou het meer een relatief goedkope manier zijn voor de stad om wat extra’s te doen aan de voor Rotterdam zo noodzakelijke (maar succesvolle!) city marketing? Hoe dan ook, onze burgemeester liet er trots zijn gezicht zien en in de grote speelzaal stond ik plots zij aan zij met onze wethouder van Sport, Adriaan Visser. Uiteraard waren er allerlei side events. Rotterdammer van geboorte Hans Böhm gaf een simultaan (op zijn verjaardag). Beneden in de grote hal had stichting Pathena een snelschaakwedstrijd voor de jeugd georganiseerd.

Dolf was aanwezig, natuurlijk, om de partijen van de grootmeesters te analyseren voor het jeugdige publiek dat in drommen op het evenement was afgekomen.




Dolf legt uit hoe Carlsen van Aronian won.

En wie ontbrak er niet, onze onvolprezen ambassadeur van het Rotterdamse schaakleven, onze hoeder van het Rotterdamse jeugdschaaktalent, Angelo!




Je ziet het hier niet zo, maar het was dringen geblazen bij de stand van de RSB.

De foldertjes van onze vereniging die ik naast de propaganda van de RSB had neergelegd waren binnen no time verdwenen. Laten we zien welke nieuwe leden wij binnenkort kunnen verwelkomen op ons cluppie. (Wouter)