Schaakblues in de zomer (6 september)
LCT
Schaken kent geen winter- of zomerstop als je ervoor kiest. Zoals het Leiden Chess Tournament beschikbaar voor alle niveaus in hartje Leiden. Respect voor de echte diehards die zelfs in het al toch niet zo’n koude zaal, om ook nog eens te spelen met een buitentemperatuur van maximaal 35°C. Zo waren ook toernooikanonnen Stijn, Wil en Mark aanwezig.

In de A-groep boekte Stijn een score van 4.5 uit 9 met een overscore van +2.30 (TPR 2252) mede met 2 zeges tegen FM Admiraal en IM Slingerland. Ook nog eens met een gemiddelde tegenstand van minstens 2200 p.p. Het mag duidelijk zijn dat Stijn naar veel hoger streeft. Wordt vervolgd... Wil deed het iets minder met een score van 4 uit 9 en een tpr van 2016. Wil gaf mij commentaar dat hij liever niet over zijn partijen wou beginnen. Is dat een signaal dat Wil beter kan? Dat zullen we de komende maanden weten.

Overigens speelden beiden in Vlissingen met ratings en TPR’s mooi in balans en Stijn zelfs in het Belgische Brasschaat die nog een schepje bovenop deed met een score van 6 uit 9 met een TPR van 2210.

Snakkend naar ratingpunten en vol met wraakgevoelens vanwege tegenvallende vorige edities besloot Mark ook mee te doen in de sluwe B-groep. Helaas werd het ondanks dat hij 100% gaf een desillusie met een score van 5.5 uit 9. Onkunde, pech, te lage ratings qua niveau en ongelukkige indelingen zorgde uiteindelijk voor een TPR van 1724,

Dieren
Mark kon nauwelijks ademhappen en moest weer naar het ONK in Dieren. Leuk om te komen al is het maar voor een dagje zoals Spaan en Lola. In de reservegroep A afwisselend met redelijke tot depressieve potjes met Nakamura’s anger issues en ook nog een winstpartij tegen een talent met 2095 die uitgerekend op augustus 2014 niet meer op de KNSB-lijst stond na 2 jaar afwezigheid... kreeg hij de neiging om in de IJssel te springen. Met nog altijd schone kleren maakte hij het toernooi af met een score van 4.5 uit 9 en een TPR van 1964.

Zo was ook Leo (van Dongen [Red.]) rijp voor de psychiater, ongeschoren en mompelend verliet hij de schaakzaal in Dieren na zijn vierkamp. Dit in slechts drie dagen en tja er gingen er 2 partijen verloren onder het kopje " ïk stond gewonnen" (© Rob vd Plas) en maar 1 naar winst ......... Afmaken is een kunst en die kunst ging verloren in surrealistische gepruts waarbij Freud zelfs geen verklaring voor zou hebben. Zelfs een koude duik in de IJssel hielp niet en eenmaal thuis gekomen kon Leo zich alleen maar afreageren op de cavia's. Over Dieren gesproken .... Hopelijk kan de interne bij RSR nog helend werken, maar we achten de kans klein.

Bij deze willen we ook van de gelegenheid gebruik maken om iedereen een goed, sportief en succesvol nieuw seizoen te wensen. (Don en Mark van Beijlegoen)