Jeugdnieuws: Jannes en Joep op het 4de jeugdweekend te Leidendorp heel gezellig en succesvol (3 juli)
In het weekend van 1 en 2 juli organiseerde de Leidse Bond het 4de jeugdweekend. Het toernooi wordt gespeeld met langere bedenktijd dan de Grand Prix-toernooien, en is daarom ook aantrekkelijk voor sterkere jeugdspelers. Er waren met 66 deelnemers verdeeld in vier groepen, In de A- en B-groep werden 7 ronden gespeeld met een bedenktijd van 60 minuten per persoon plus 10 seconden per zet; in de C- en D-groep werden 11 ronden gespeeld met 35 minuten per persoon plus 10 seconden per zet. Noteren is verplicht. Groep A is voor spelers met een rating vanaf ± 1500, B vanaf ± 1000, C vanaf ± 700 en D is voor spelers met een lagere rating. Jannes en Joep deden allebeide mee in de C groep. Joep was 20ste geplaatst (en laatste) en Jannes stond op basis van rating 6de geplaatst.

Na de partijen gingen ze elke keer hun partij analyseren. Hierdoor leerden ze gelijk wat vooral heel goed ging en waar je de volgende keer op moet letten. Jannes was van begin af aan lekker bezig. Ook de tweede dag pakte hij veel punten. Uiteindelijk werd hij heel mooi derde en kreeg een mooie enveloppe.
Joep benutte zijn tijd heel goed en leerde heel veel. Op de eerste dag wist hij een punt binnen te slepen en ook de tweede dag wist hij punten bij elkaar te halen. Na de analyse ging hij ook gezellig biljarten met de gebroeders de Heij (Mees), de Jong en Schoonenwolf.

Volgend jaar gaan we zeker weer. Misschien dat Jurre dan ook meegaat :-)

















Verslag en foto's: Jan-Dirk Westerhof