Jeugdnieuws: Laatste Grand Prix HSB Zuiderpark Den Haag zaterdag 1 juli (3 juli)
Zaterdag 1 juli was de laatste Grand Prix HSB in het Zuiderpark in Den Haag. Op deze locatie staat sinds kort een prachtige sportcampus, waar op 1 juli de Haagse Stadsspelen plaatsvonden. Hierdoor konden de 105 kinderen die meededen aan het schaaktoernooi tussendoor meedoen met allerlei andere sporten, zoals taekwondo, pannavoetbal, darten, surfen, dammen en beachvolleybal. Maar ook was er simultaan schaken tegen Max Warmerdam, de nummer 2 onder 18 jaar in Nederland. De plek waar het schaken plaatsvond, was echter aan de krappe kant, waardoor het nogal rommelig en later behoorlijk warm was. Zeker toen ook nog het dansen (met begeleidende muziek) begon in de grote zaal naast het schaken, werd het een drukke boel.

De drie deelnemers van RSR Ivoren Toren konden er echter goed mee omgaan. Chen haalde (zonder dat hij het zelf doorhad) de eerste plaats in groep 6 met 8 uit 10.

Qian en Joaquin zaten samen in de formule B groep met lange speeltijd. Qian werd overtuigend eerste met 3 punten, Joaquin haalde 1 punt en werd daarmee gedeelde tweede. Helaas was hij de pechvogel dus geen geldprijs. Maar door het punt werd hij wel derde in het totaalklassement t/m 12 jaar.

Lamiek was er niet, maar uiteindelijk bleek hij heel knap tweede geworden te zijn in het totaalklassement t/m 14 jaar.

Mooie resultaten dus, en moe maar tevreden konden we weer naar huis. Het eerste toernooi van de HSB in het nieuwe seizoen is 10 september.

















Verslag en foto's: Robert Aarts