Jeugdnieuws: Pupillendag 17 juni 2017 (21 juni)
Zaterdag 17 juni was het weer zover: het Nationaal Kampioenschap van Nederland voor de jongste kinderen. In de categorie F (kinderen geboren in 2008 of later) deden er van onze club twee kinderen mee. Die hadden zich geplaatst bij de voorronden: de persoonlijke jeugdkampioenschappen van de RSB, die in Spijkenisse waren gehouden. Het waren Joep en David. In de categorie G hadden we geen deelnemers maar bij H ook twee: Oscar en Tycho! Dat is echt een goede score voor één vereniging!

Het was weer een spannende dag. Joep, die een hoge rating heeft en ook op de PJK al eerste werd in de F, moest dat waarmaken in dit gezelschap. Dat was een zware klus; hij eindigde als 19e met 4 uit 7 (maar wel van de 54!).


Joep zit klaar voor de start

David, die als 3e reserve was geplaatst vanuit de RSB, wist 3 uit 7 te scoren. Hij won ook van een paar kinderen met een veel hogere rating dan hij zelf heeft, dus op de volgende ratinglijst zal hij weer flink stijgen! Hij werd 33e.


David aan het werk!

Oscar was bij de PJK al 1e geworden in de H-categorie. Hij is dan ook al heel goed, dus we dachten allemaal dat hij ver zou komen en dat gebeurde dan ook! Hij speelde geweldig en won met 5 uit 7 de 3e prijs (samen met een jongen die precies evenveel weerstands- en SB-punten had, en uiteraard bordpunten). Dan ben je wel op 2 na de beste van het land!


Met dat lichtblauwe shirt in het midden!

Tycho deed het prima. Hij was in het begin erg zenuwachtig en daardoor verspeelde hij een paar punten, maar hij eindigde keurig met 3 uit 7 op de 23e plaats.



Tussendoor waren er voor de deelnemers nog allerlei andere activiteiten geregeld, zoals bijvoorbeeld schaaksjoelen en knotshockey.


David, Oscar en Tycho in actie!

Hopelijk zijn ze volgend jaar weer allemaal zo in vorm en kunnen we weer met een grote delegatie van RSR afreizen naar de pupillendag, of naar het E-kampioenschap (Joep en David)! (Margreet)