Jeugdnieuws: Grand Prix Delft HSB Grand Prix zondag 11 juni 2017 (12 juni)
Ondanks het hele mooie weer waren er op zondag 11 juni bij het CLD in Delft 104 kinderen aanwezig om een HSB Grand Prix schaaktoernooi te spelen.

Vanuit RSR Ivoren Toren waren er vijf kinderen aanwezig, te weten Bent, Joaquin, Chivaro, Lamiek en Oscar.

Oscar vergaarde 4 punten in groep 6 en haalde na loting de gouden beker op. Zijn vorm is prima in orde voor het NK volgende week.

Lamiek had het zwaar, onder andere tegen NK-favoriet Aurelia Heukelom, en haalde 1 punt in groep 4. Helaas kostte hem dat de eerste plaats in het algemeen Grand Prix klassement C. Maar de achterstand is miniem, dus in het laatste toernooi van de HSB is nog alles mogelijk!

Chivaro zat in groep 3, behaalde 4 punten en hiermee een gedeelde eerste plaats. Na loting was dit goed voor een bronzen beker.

Bent en Joaquin zaten in groep 1, waar de verschillen miniem waren. Uiteindelijk haalden ze 2½ punten, goed voor een gedeelde derde plaats. Net zoals bij Chivaro viel de loting ongunstig uit en kregen ze een pechvogelmedaille.

Joaquin verloor z'n eerste plaats in het algemeen Grand Prix klassement D aan Daniël Franke, die het toernooi won en een monsterscore voor het klassement haalde. Hij kan de grote beker bijna niet meer mislopen.

Het laatste toernooi van de HSB is zaterdag 1 juli, wederom in Delft. Nu waren er helaas geen beginnende toernooispelers van RSR Ivoren Toren aanwezig, hopelijk dan wel!

Verslag en foto's: Robert Aarts