Jeugdnieuws: zondag 28 mei RSB Grand Prix thuistoernooi van RSR Ivoren Toren (29 mei)
Op zondag 28 mei was het thuistoernooi van RSR Ivoren Toren. Het was gelukkig al een beetje minder warm dan zaterdag. Organisator Margreet had wel alle ramen open laten zetten.

Om 13.00 stond alles keurig klaar en konden de 65 kinderen beginnen. Hierbij zaten maar liefst 16 kinderen van RSR Ivoren Toren!

Loek zat in groep 8 en schaakte deze keer niet te gehaast. Dat werd beloond met 6 punten uit 9 (de andere groepen speelden er 7) partijen. Helaas viel hij na loting buiten de prijzen.

In groep 6 zaten maar liefst 4 kinderen van de club. Zacciah haalde 1 punt, Joris 1½ punt en David werd vierde met 3½ punten. Warre won knap als enige van de nummer 1 van de groep en werd met 5 punten tweede.

In groep 5 had Tycho een zware dag met 0 punten, maar leerde een hoop voor het komende NK. Chen haalde 2 punten, Oscar werd overtuigend eerste met 6 punten! Die is duidelijk in vorm voor het NK ;-)

In groep 4 kwam Lamiek uit op 2 punten. In groep 3 haalde Joep 2 punten en werd Chivaro met stoere pet tweede met 5 punten.

Ook in groep 2 zaten 4 kinderen van de club. Aristarch behaalde 1 punt, Bent 2½ punten, Joaquin 3 punten en Jannes werd tweede met 5½ punten.

In de zware groep 1 tenslotte behaalde Qian een half punt.

Rond 17.30 was het afgelopen en konden we nog ergens een koel drankje / ijsje gaan bemachtigen.

Alle uitslagen en eindstanden zijn hier als pdf-bestanden te downloaden.





































Verslag en foto's: Robert Aarts