Jeugdnieuws: verslag Grand Prix RSB IJsselmonde 8 april en Grand Prix Utrecht 9 april (10 april)
Op vrijdag was de verslaggever bij het sportfilmfestival. Een hoop bekende gasten, maar de mooiste was toch wel onze big fighter Rico Verhoeven. En wat blijkt, Rico speelt graag (ook met z'n dochtertjes) een potje schaak ter ontspanning. Oftewel, schaken is gewoon een hele stoere sport ;-)

Zaterdag 8 april was in IJsselmonde een Grand Prix RSB. Vanuit RSR Ivoren Toren deden 9 kinderen mee. Er werden 7 rondes gespeeld.

Qian, Jannes en Joaquin zaten in de zwaar bezette groep 2. Jannes (2½ punten) en Joaquin (2 punten) werden een-na-laatste en laatste. Bij Qian zat het gelukkig een keertje mee. Hij haalde met 4½ punten hetzelfde resultaat als twee andere kinderen, maar op onderling resultaat werd hij eerste!

Bent zat in groep 3 en leek op weg naar groepswinst. Door verlies in de laatste ronde werd hij echter 3e met 5 punten. Joep en Chen zaten in groep 4. Chen werd met 1½ punten laatste, Joep werd met 6 punten 2e door verlies tegen zijn grote rivaal Ansh Jakhari (wordt dit de tweestrijd Karpov-Kasparov van de toekomst?)

Lamiek zat in groep 5 en werd met 5 punten 2e. Oscar werd tussen hele grote kinderen met 5 punten 3e in groep 6. Loek tenslotte werd met een half punt laatste in groep 8.

Met 5 bekers heeft RSR Ivoren Toren dus een hele mooie score behaald in IJsselmonde!!


Zondag 9 april was er een Grand Prix in Utrecht georganiseerd door schaakvereniging Magnus, de club waar Bent vroeger speelde. Er deden meer dan 200 (!!!) kinderen mee, maar door de ruime locatie was dit nauwelijks te merken. Er was gelukkig een grote buitenruimte, zodat er ook tussendoor van de zon genoten kon worden. Tevens was er een enorm scherm, waarop de tussenstanden van de groepen gevolgd konden worden. Ideaal voor ouders en begeleiders.

Joaquin had 's ochtends nog Pokémonkaarten gescoord op de verzamelaarsbeurs en 's middags wilde hij een mooiere score halen dan zaterdag. Hij zat in groep 2, waarbij één jongen (die de groep dan ook won met 7 uit 7) 200 ratingpunten hoger stond dan de rest, maar de overige 7 kinderen stonden ongeveer gelijk in rating. Het was dan ook spannend tot de laatste ronde, waarbij iedereen in de groep nog een prijs kon binnenhalen. Joaquin wist die laatste ronde in de dying seconds te winnen, waardoor hij met 4 punten 2e werd!

Na een hele lange prijsuitreiking gingen we met een beker en Pokémonkaarten tevreden weer naar huis.





























Verslag en foto's: Robert Aarts