Jeugdnieuws: JCK RSB/HSB A/B en D, 11 februari Rotterdam (13 februari)
Op zaterdag 11 februari werden bij het Wolfert Dalton College in Rotterdam de jeugdclubkampioenschappen RSB/HSB gehouden voor de categorieën A/B en D. Een grote, maar ook rumoerige locatie, waardoor er veel van het concentratievermogen van de spelers gevraagd werd.

RSR Ivoren Toren was vertegenwoordigd met vier teams. A1 bestond uit Dominggus, Circe, Daniël en Marek. A2 bestond uit Meri, Enze, Qian en Tom K.. D1 bestond uit Jannes, Joaquin, Bent en Joep. D2 tenslotte bestond uit Aristarch, Jungbin, Jungmin en Niek.

In de categorie D, bestaande uit 15 teams en 7 speelrondes, was Klim-Op de grote favoriet met een gemiddelde rating van 1100+. Het team werd dan ook met afstand kampioen. Daarachter waren de verschillen echter niet groot en tot de laatste ronde was het heel spannend. D2 had het zwaar maar wist in de laatste rondes behoorlijk wat punten te verzamelen. Ze kwamen uit op 7 punten, goed voor een 8e plaats. Niek werd met 6 uit 7 de MVP (Red: dit betekent "Most Valuable Player", oftewel "Meest Waardevolle Speler") van het team.

D1 stond vanaf het begin hoog en moest in de laatste ronde tegen directe concurrent Krimpen. Met bloed, zweet en tranen werd een gelijkspel binnen gehengeld. Uiteindelijk bleek dat Krimpen hiermee uitgeschakeld was voor een toppositie en D1 3e was geworden van de RSB/HSB met 9 punten! Met dit resultaat mag het team naar de Nederlandse kampioenschappen! Bent was met 5½ de MVP van het team.

In de categorie A, 8 teams en 5 speelrondes, waren de RSR Ivoren Toren teams dominant aanwezig. De teams speelden tegen elkaar 2-2, waardoor uiteindelijk A2 clubkampioen van de RSB werd met 8 punten. Een prachtig resultaat! Qian was met 4½ de MVP van het team.

A1 werd tweede van de RSB met 7 punten, in dit team was Marek de MVP met 4 punten.





















Verslag en foto's: Robert Aarts