Jeugdnieuws: verslag Grand Prix jeugd Amsterdam Caïssa 8 januari (9 januari)
Bij het Ignatius Gymnasium in Amsterdam vond zondag 8 januari de Grand Prix van Caïssa plaats, het grootste en bekendste jeugdschaaktoernooi van de regio. Ondanks veel zieke kinderen waren er toch 112 spelers aanwezig (waaronder een groep Russische kinderen).

Ook de wedstrijdleider was ziek, waardoor er enige chaos (er zaten kinderen in verkeerde groepen) was bij de start van het toernooi. Uiteindelijk kon er om kwart over één daadwerkelijk gestart worden en werden er 7 ronden gespeeld. Het toernooi was sterk bezet met veel kinderen met een 800+ rating.

Vanuit RSR Ivoren Toren waren Jannes, Joep en Joaquin aanwezig. Door goede toernooiresultaten in de regio waren Joep en Jannes hoog ingedeeld. Jannes zat in groep 2, Joep in groep 3 en Joaquin in groep 4.

Jannes en Joep sprokkelden de puntjes bij elkaar en waren tot de laatste ronde nog kansrijk voor een beker. De verschillen waren namelijk zeer miniem in de hoge groepen. Uiteindelijk verloren ze de laatste ronde en kwamen ze allebei uit op 3 uit 7. Geen prijs helaas, maar een prima resultaat in hoge groepen.

Joaquin begon, onder andere omdat hij door de klok ging, dramatisch (½ uit 3), maar wist zich daarna te herstellen met een 4 uit 4. Dit was goed voor een 3e plek en dus een bronzen beker.

We gingen laat naar huis, maar gelukkig was het weer opgeknapt en konden we veilig terug naar Rotterdam.

Verslag en foto's: Robert Aarts