Jeugdnieuws: verslag Leiden Grand Prix zaterdag 19 november (21 november)
Zaterdag 19 november was er in Leiden niet alleen een anti-zwarte Pieten demonstratie (alweer de 2e binnen een week die Joaquin en ik tegenkwamen :-( ), maar ook een schaaktoernooi in het kader van Grand Prix Leiden in het denksportcentrum.

Er waren maar liefst 125 kinderen, dus het denksportcentrum zat bomvol. De kinderen konden echter rustig schaken door afgesloten zalen. Vanuit RSR Ivoren Toren waren er drie kinderen aanwezig.

Door z'n uitstekende resultaten van de vorige keer zat Jannes zomaar in groep 1, met een aantal 1000+ tegenstanders. Hij liet zich echter niet gek maken en behaalde 2 uit 7, plus als opbrengst een aantal mooie oefenstellingen.

Joaquin zat in groep 3 en wist onder andere een mooie b2-pion val op te zetten en daarmee de vijandelijke dame te pakken. Hij haalde maar liefst 6 uit 7, goed voor de 1e plek!

Joep tenslotte zat in groep 4, waar de verschillen heel klein waren. In de laatste ronde was nog alles mogelijk. Joep sleepte nog een punt binnen en met 4 uit 7 behaalde hij de 3e plek.

Tevreden met de prijzen en de behaalde GP-punten gingen we weer naar huis en kwamen deze keer geen demonstranten meer tegen......













Verslag en foto's: Robert Aarts