Jeugdnieuws: verslag Jannes en Joep op tour in Belgie! (9 oktober)
Op 8 oktober deden Jannes en Joep mee aan het 10de Limburgs Schanstoernooi in Neerpelt. Dit is de Belgische variant de Grand Prix toernooien. Het toernooi "lokte" 118 deelnemers uit verschillende landen, te weten België, Rusland, Polen, Armenië en uiteraard Nederland. Het verschil met de Grand Prix reeks is dat deze toernooien op leeftijdscategorie ingedeeld worden. Joep deed mee in de F-categorie (tot en met 8 jaar) met in totaal 20 deelnemers. Jannes deed mee in categorie D (tot en met 12 jaar) met in totaal 31 deelnemers. Maar eens kijken hoe de denkhoofden het deden.

Resultaten
Joep begon gelijk voortvarend en won de eerste 4 partijen. Rond lunchtijd had hij even een dip en verloor 1 partij. Na de lunch ging hij weer lekker door en bleef weer 4 partijen achter elkaar ongeslagen (wel 1 onnodige remise). Hij werd hiermee eerste! Dit tot verrassing van velen. Met 7½ punt nam hij dan ook dankbaar de "ENVELOP" in ontvangst. Vraag van Joep: "kun je met dit geld ook in Nederland wat kopen?"

Jannes deed mee in de leeftijd t/m 12 jaar. Een leuke uitdaging want waren er meer dan 16 spelers met een FIDE/ELO rating boven de 1200. Net als Joep begon Jannes voortvarend. De eerste twee partijen won hij, maar bij zijn derde partij na de lunch had hij nog even last van een lunchdip. Daarna herpakte hij zich en vocht zich naar een gedeelde derde plek met 4 uit 5!. Met dit besef EN spelend op bord 1 vond Jannes het wel heel erg spannend. Beide partijen stond hij voor, maar maakte hij in beide partijen een telfout in het eindspel. Hierdoor zakte hij in het klassement, maar werd wel heel mooi 8ste en met heel veel Fide/Elo punten!

Impressie
Nadat de analyse van de partijen was afgerond, konden onze denkhoofden nog andere sporten beoefenen.













Verslag en foto's: Jan-Dirk Westerhof