Jeugdnieuws: verslag 24 juni, laatste jeugdschaakavond 2015/2016 (29 juni)
Op 24 juni was de laatste jeugdschaakavond van het seizoen 2015/2015. De avond begon met een snelschaaktoernooi, waarbij de groepen gewonnen werden door Sebastiaan, Qian, Joaquin, Aristarch en Jungbin.

Daarna was de prijsuitreiking van de interne competitie. Tom P. won de Champions League voor Leonardo en Tom K.. Bij de Premier League won Bent voor Aristarch en Joep (Chen werd op OR 4e). Bij de Second League won Jungmin voor Asya en Beau (Loek werd op OR 4e).

Saldokampioen werd Enze, die net zo veel punten had als Bent, maar daarvoor minder wedstrijden nodig had.

Daarna werden er nog wat achtergebleven bekers uitgedeeld. De Goede Vrijdagbeker (toernooi waarbij allerlei vormen van schaken werden gespeeld) was voor Aristarch.

Leonardo was in groep 1 snelschaakkampioen geworden met 6 uit 6 voor Enze met 5 uit 6 en Qian met 4 uit 6. In groep 2 had Bent gewonnen met 3˝ uit 6 voor Lamiek met 3 uit 6 en Aristarch met 3 uit 6. In groep 3 tenslotte won Jungmin met 4 uit 6 voor Loek met 2 uit 6 en Beau met 2 uit 6.

Dominggus kreeg nog de prijs voor het winnen van de Champions League in de eerste cyclus, verder waren Qian, Lamiek en Jannes de besten van hun team bij de Groene Hart Cup.

Als afsluiting werden nog de diploma’s van de examens uitgedeeld. Aristarch haalde stap 2+. Ilana, Beau en David haalden stap 1. Gefeliciteerd!!!

De start van het nieuwe seizoen voor de jeugd is 2 september!!

























Verslag en foto's: Robert Aarts