Jeugdnieuws: verslag Finale RSB Grand Prix Schiebroek 25 juni (27 juni)
In Schiebroek bij het Wolfert Dalton College werd op zaterdag 25 juni de laatste Grand Prix RSB gehouden. Vanuit RSR Ivoren Toren waren er 10 kinderen aanwezig, die ook nog eens in de 5 hoogste groepen zaten.

In groep 1 zaten Wesley (2 punten), Qian (3 punten), Elnathan (4½ punten) en Dominggus (5½ punten). Met dit puntenaantal behaalde Elnathan de 3e plek en behaalde Dominggus de 1e plek en deze uitslag bleek later nog meer gevolgen te hebben. Maar hierover straks meer.

In groep 3 zat Chivaro, die het helaas moest doen met 1 punt. In groep 4 zaten Lamiek (2 punten), Chen (3 punten) en Joaquin (5 punten). Joaquin behaalde hiermee de 2e plek. In groep 5 zaten Aristarch en Joep, die beiden 4½ punten haalden. Aristarch werd hiermee 3e en Joep 4e op grond van onderling resultaat.

Omdat Schiebroek de laatste RSB Grand Prix was, waren ook de eindstanden nu bepaald. Er ontstond echter enige chaos rondom de berekeningen, maar uiteindelijk bleek dat de kinderen van RSR Ivoren Toren het heel goed hadden gedaan!
In de H-groep had Joep al een ruime voorsprong, daar veranderde de laatste Grand Prix niets aan. Met 78 punten voorsprong werd hij 1e!
In de G-groep wist Aristarch keurig zijn 3e plek vast te houden. Verder hadden hij en Joep aan alle Grand Prix wedstrijden meegedaan en daarvoor mochten ze ook nog een beker ophalen.
In de F-groep was het nog spannend, maar door het goede resultaat op de laatste dag, kon Joaquin zijn slechtste resultaat van 96 punten inruilen voor 108 punten, waardoor hij ook 3e werd.
In de E-groep behield (de afwezige) Jannes de 4 punten voorsprong op Chivaro en werd 3e. Een mooie compensatie voor de prijs die hij vorig jaar net misliep.
En tenslotte maakte Dominggus een spectaculaire sprong van plek 9 naar plek 1 in de D-groep. En door een prachtige 598 punten werd hij ook nog kampioen van de totale Grand Prix cyclus!

Hoewel er volgend weekend nog een HSB-toernooi is, kan er wel al teruggekeken worden op een succesvol seizoen voor de kinderen van RSR Ivoren Toren. Er zijn mooie stappen gezet en ook bij de nieuwe aanwas is er weer veel schaakpotentie aanwezig.









Verslag en foto's: Robert Aarts