Jeugdnieuws: verslag 16 april Spijkenisse schaaktoernooi (25 april; ingezonden 18 april)
In bibliotheek de Boekenberg in Spijkenisse werd zaterdag 16 april het J. de Kluyver schaaktoernooi gehouden. Vanuit RSR Ivoren Toren deden 6 kinderen en 1 volwassene mee. De sfeer was goed, er was een suikerspin-/popcornkraam, er kon simultaan geschaakt worden, er was een kraam met boeken en hebbedingetjes en er werd afgesloten met een loterij.

Chen deed mee in groep C en haalde de score van 3 uit 7. Gezien de sterke bezetting van de groep was dit een prima score met een W-We van 0.42. In groep D waren er 8 potjes; Qian haalde 5 punten, Jannes en Lamiek haalden 4 punten. Op OR werd Qian 6e (en 5e jongen), dit was goed voor een medaille. In groep E haalde Joaquin 6 uit 8, waarmee hij 3e werd (en een grote beker meekreeg)! Joep tenslotte, haalde 5 uit 8 en werd op weerstandspunten 6e (en 5e jongen) waardoor ook hij een medaille kon ophalen.

Al met al een prima dag voor de kinderen, waarbij als kritische kanttekening nog wel gemeld kan worden, dat het eindspel nog de nodige aandacht verdient.

En tenslotte nog het resultaat van de volwassene. Joost van Ruitenburg haalde 3½ uit 7 in de Invitatiegroep en werd daarmee 7e.













Verslag en foto's: Robert Aarts