Jeugdnieuws: Schaakweekend 28 en 29 november (30 november)

28 november 2e GP van de HSB te Zoetermeer
Op zaterdag 28 november 2015 werd in het schitterende gebouw van Stella Nova in Zoetermeer de Grand Prix Botwinnik gespeeld. Er waren zeer veel deelnemers, maar liefst 19 groepen speelden er mee.

Joaquin was (helaas) de enige deelnemer van RSR Ivoren Toren. Hij zat in groep 2 en deed het prima met 3˝ uit 5. Hij was vooral erg trots op een gelukte Blackburne-Shillinggambiet. Na loting was de behaalde score goed voor een 3e plek.

Impressie



Met dank aan Robert voor het verslag en de foto’s

29 november Grand prix toernooi MAGNUS in Utrecht
Op zondag 29 november deden 2 RSR Ivoren Toren denkhoofden mee aan het Grand Prix toernooi in Utrecht. De debuterende jeugdschaakclub Magnus Leidsche Rijn was de Grand Prix organisator. In totaal waren er 139 deelnemers. Namens RSR Ivoren Toren namen Bent (gr. 4) en Loek (gr. 17) deel aan dit toernooi. Ook ons dubbellid Wesley deed mee in groep 2. Het was een geslaagd toernooi, met bovendien een flinke ‘schaak-stand’ met snuisterijen in de zaal. Dat iemand bij het ingaan van de slotronde het “brandalarm” (JDW: de vader wordt nog gezocht :-) ?!) deed afgaan en het gebouw ontruimd diende te worden, mocht de pret niet drukken.

Resultaten
Loek won heel mooi 6 van de 8 wedstijden en behaalde een derde plek. Bent zat door zijn succes van de vorige grand prix in een hoge groep: groep 4 met sterke tegenstanders! En heeft 2 uit 7 gespeeld. Wesley deed het in groep 2 voortvarend en werd 2de.

Kortom allemaal weer veel plezier en schaakervaring opgedaan. Tevens wil ik de ouders Antoon en Rob bedanken voor de foto’s.

 


Verslag door Jan-Dirk Westerhof