Jeugdnieuws: 22 november de Grand Prix te Almere (23 november)
Zondag 22 november 2015 werd er gespeeld in Almere. In totaal deden hier 96 denkhoofden aan mee, verdeeld over 12 groepen. De opening werd ook in het Engels gedaan, dit daar er veel buitenlandse vertegenwoordiging was. Opvallend was dat we nog veel bekenden tegen kwamen van de dag ervoor in Eindhoven! Dus ook dit toernooi was dus sterk bezet en weer een mooie toets.

De indeling was op rating. Namens RSR Ivoren Toren namen deel: Winston (gr 1), Wesley gr 2), Jannes (gr 3), Chivaro (gr 4), Joep (gr 6), Ilana (gr 10?!; wel bijzonder, dit daar het haar eerste toernooi was). Maar eens keken hoe ze het deden.

De resultaten
Winston behaalde 1˝ punt in de hoogste zeer sterk bezette groep 1. Wesley behaalde 5˝ punten, net als de nr. 1 echter op onderling resultaat werd hij heel mooi 2e! Jannes wilde heel graag, maar begon te gespannen aan de wedstrijden. Pas bij de derde ronde ging hij meer ontspannen en behaalde nog mooi 2˝ punt. Chivaro had het zwaar en behaalde 2 punten. Joep was wederom goed bezig, tot en met de laatste ronde stond hij met 3 andere denkhoofden op de eerste plek. De laatste ronde moest uitsluitsel brengen en hij won! Met 5 uit 7 was het noodzakelijk om te kijken naar het onderlinge resultaat. Hij werd 2de! Ilana had haar primeur en deed voor het eerst mee. Ik heb nog nooit 1 van onze denkhoofden gezien die elke keer weer met een lach kwam vertellen. "ik heb mijn best gedaan en had kansen, echter werd wel mat gezet”. (JDW: Trainer: misschien toch handig dat ze naar groep 1 gaat o.i.d.; ze weet wel hoe de stukken lopen!). In elk geval heeft ze heel veel geleerd! Ze heeft zich gelijk ingeschreven voor alle toernooien die op zondag zijn :-).

Al met al hebben onze RSR Ivoren Toren-denkhoofden weer veel ervaring opgedaan

Impressie

    

 

  



Tekst en foto's: Jan-Dirk Westerhof