Jeugdnieuws: RSR Ivoren Toren wint tweede plek als team tijdens 1ste Grand Prix van de NBSB te Soerendonk (18 november)
Zondag 15 november 2015 werd de eerste GP gespeeld van de Noordbrabantse Schaakbond (NBSB). De indeling was op leeftijd waardoor het leuk is om te zien hoe je het tegen je leeftijdsgenoten speelt. Namens RSR Ivoren Toren namen deel: Winston (gr C), Dominggus (gr C; dit is voor hem een groep hoger!!), Elnathan (gr C), Wesley (gr D). Maar eens kijken hoe onze denkhoofden het gedaan hebben.

De resultaten
Winston behaalde in zijn categorie met 4˝ uit 6 een hele mooie tweede plek. Dominggus speelde ook in de C en een categorie hoger, en deed het voortreffelijk. Hij werd ongeslagen met 6 uit 6 eerste van C. Wesley werd in de D net 4de met 6˝ uit 9. De nummers 2 t/m 4 hadden dezelfde aantal punten. Hierdoor werd er gekeken naar SB-punten. Helaas voor Wesley werd hij hierdoor 4de. Elnathan deed ook in de C mee en behaalde 2 uit 6 en werd vijfde.

Daarnaast werd er ook nog gekeken naar de teamresultaten; ook hiervoor kon je punten winnen. Namens RSR Ivoren Toren kregen we een mooie tweede prijs. De beker wordt meegenomen a.s. vrijdag en zal een mooie plek krijgen bij de vereniging te Nivon!! Dit proeft naar meer natuurlijk.

Al met al hebben onze RSR Ivoren Toren denkhoofden weer veel ervaring en mooie beloningen. Daarnaast wil ik graag Deborah en Rob bedanken voor de foto’s en de informatie. 15 december zijn er weer kansen op een teamprijs!

Impressie

 



Tekst en foto's: Jan-Dirk Westerhof