Jeugdnieuws: schaakweekend 24/25 oktober 2015 (27 oktober)

1ste Grand Prix van de SGS 24 oktober 2015 te Giessenburg
Op zaterdag 24 oktober 2015 werd de 1ste GP van de SGS gehouden. Aan dit toernooi deden 3 RSR Ivoren Toren denkhoofden mee: Loek, Bent en Chivaro. Bent en Chivaro streden in groep 4 voor een beker. Bent haalde met 5 uit 7 de derde plek en met een half puntje meer werd Chivaro 2e. Loek deed in de laatste groep ook mee en deed veel ervaring op.

1e Chess League Oost 25 oktober te Amsterdam
Op zondag 25 oktober was de eerste GP van de Chess league te Amsterdam. Namens RSR Ivoren Toren deden mee: Joaquin, Chivaro en Lamiek. Onze dubbelleden Wesley en Winston deden ook mee. Door een aantal laatkomers werd het allemaal wat later, maar uiteindelijk werd er na een korte toespraak begonnen. Er werden 7 ronden gespeeld volgens het Zwitsers systeem, met Joaquin en Chivaro in groep C en Lamiek in groep D. Wesley en Winston kwamen uit in groep A.

Omdat er een film gemaakt wordt voor Mustapha Eljarmouni, de organisator van het schoolschaak in de Indische Buurt, werd er uitgebreid gefilmd. Maar daar lieten de kinderen zich niet door afleiden, ieder behaalde 5 punten uit 7. Joaquin werd hiermee 3de, Chivaro en Lamiek beiden 2de. Wesley haalde 4 uit 7 en Winston werd met 4,5 uit 7 nog mooi 4de en een beker.

Allemaal weer mooie prestaties en veel schaakervaring door onze denkhoofden.

Impressie

 

 



Tekst en foto's: Jan-Dirk Westerhof