Jeugdnieuws: Bent excelleert in ons D-team (12 september)
Afgelopen weekend ging de Jeugdclubcompetitie weer van start. Dit officiële nationale kampioenschap voor clubteams bestaat uit 3 meesterklassen in de leeftijdcategorieën A, C en D. Deze werden in Hintham (gem. Den Bosch) gespeeld. Daarnaast is er ook een promotieklasse A. In deze promotieklasse wordt nu 1 ronde gespeeld op de locatie van de thuisspelende vereniging.

In de meesterklasse D van 28 viertallen doen we met een team mee dat zich hiervoor had geplaatst via de regionale JCK. Klim-Op D1 is een van de favorieten en kruiste meteen de degens met RSR Ivoren Toren. Klim-Op rekende op een bagelwinst tegen de debutant. Op bord 2 weigerde Liqin tot tweemaal toe een remiseaanbod van onze Bent. In de gelijke stelling met voor beiden twee torens en vier pionnen werd vervolgens door Bent vakkundig de ene na de andere pion verorberd, waarna Liqin promotie niet meer kon tegenhouden en hij met lege handen achterbleef. Hierdoor bleef de nederlaag beperkt tot 1-3. Overigens was het wel sneu dat we de nederlaag te danken hadden aan onze nieuwe (dubbel)leden Daniël en Marek.



RSR Ivoren Toren begon de tweede wedstrijd tegen De Pionier uit Helmond sterk en had op borden 2 en 3 al snel de dame geslagen. Bent en Joaquin konden al snel een overwinningskreet slaken. Bord 4-speler Jannes kon vandaag helaas geen potten breken. De routinier Qian, vorig jaar nota bene spelend in de C-categorie, miste op bord 1 toch de nodige souplesse om remise aan te bieden in een stelling die zeker niet verloren hoefde te worden. Zijn tegenstander was net iets gehaaider in het pionneneindspel en hierdoor kwamen ze net een halfje te kort voor de eerste overwinning.



De laatste wedstrijd tegen Minerva uit Hengelo kende precies hetzelfde verloop. Ook nu was de partij van Qian beslissend, maar nu wist hij wel een remise af te dwingen, waardoor de eerste overwinning een feit werd. Bent won zijn 3 partijen en gaat aan de leiding in het individueel klassement! Marek heeft ook 3 uit 3 maar een lagere W-We.

Op 1 oktober zijn de volgende drie ronden en de laatste drie worden gespeeld op 10 december. Ons A-team had een bye en komt pas op 1 oktober in Haarlem voor het eerst in actie in de promotieklasse A. Zij spelen dan nog op 12 november in Hintham en op 10 december in Hengelo. (Angelo)