Interne Competitie (1 oktober)
We hebben er nu alweer drie vrijdagen opzitten en de strijd is in volle hevigheid begonnen. Dat komt natuurlijk ook omdat Oscar en Leo Kranenburg de nummers 1 de 2 van vorig jaar nog geradbraakt van de inspanningen een jaartje vrijaf hebben genomen. Maar het komt ook omdat Spaan zijn rentree heeft aangekondigd en dan weet je het wel, als je nog een medaille wil scoren moet het nu gebeuren. Deze buitenkansen zijn ook aan de buitenwereld niet voorbij gegaan. Zo zien we Lola debuteren in Groep 2 waar ze voorlopig nog beleefd de heren met een blauw oog laat ontsnappen, maar het is wachten op de eerste die hard gevloerd gaat worden, zij wil duidelijk de eerste dameskampioen van de club worden. En dan kunnen we ook nog de nodige nieuwe leden verwelkomen. Paul Kuijpers gaat proberen zich te plaatsen voor de Champions League, al is zijn start nog wat aarzelend.

In Groep 3 loopt het zelfs storm met nieuwe leden. En zij zorgen ook voor storm op het bord. Fred de Wild en de jeugdige Sebastiaan Janse lijken van plan de twee promotieplaatsen voor zich op te eisen en kibbelen zo te zien alleen nog maar over de kleur van hun medaille. Arnold en Léon die dachten een abonnement te hebben op het heen-en-weer bootje lijken veroordeeld tot toekijken. Verder verwelkomen we René de Wild, Martin Schouten en Eduard Dumee die weliswaar nog niet veel gescoord hebben, maar we weten allemaal dat het begin op een club geen pretje is. We zijn tenslotte allemaal begonnen met het idee in no-time clubkampioen te worden, dan de RSB-titel waarna je mee mag doen met het Nederlands kampioenschap en dan is het nog maar een paar stapjes naar het [inter]zonaal toernooi [bestaan die nog?], dan het kandidatentoernooi en dan tenslotte de arme wereldkampioen. En dat clubkampioenschap blijkt jaren later nog steeds een brug te ver.

Nog een paar statistiekjes: In groep 1A zit alles dicht op elkaar, iedereen is al van de nul en niemand met 2 uit 2. In 1B bijna hetzelfde, behalve dat Michael lang gerokeerd heeft, kennelijk in een poging het onaantastbare record van Shakir te gaan verbeteren. In Groep 2 vinden we Arend met 2 uit 3 aan kop en doet verder iedereen nog mee. In Groep 3 tenslotte zijn inmiddels al 14 spelers actief en dat is een prettige verrassing die de nodige strijd belooft waar Fred en Sebastiaan weliswaar een voorsprong hebben maar zich geen misstappen kunnen veroorloven. (Leo de Jager)