Indelingsperikelen (20 januari)
De eerste cyclus zit er op. Net voor het einde deelt Cor mee dat hij moet afzien van deelname aan de tweede cyclus, waarmee alle scenarios zo de prullenbak in kunnen. In 1A zijn Jos, Oscar en Tim al zeker.

Rob neemt zijn kansen waar door de stelling hiernaast te winnen. Nee hij had niet wit, maar heeft zojuist Tc5 gespeeld en wit (Leo de Jager [red.]) presteerde het om geen Pc3 te spelen waarna de pion van het bord gaat, maar ook dan is het natuurlijk simpel remise, behalve wanneer je ook nog eens het paard in de aanbieding doet. Het is nog niet duidelijk wie het hardste baalde, de witspeler of Joost die hiermee de Champion League plaats voor zijn neus zag verdampen.

In 1B is na het terugtrekken van Cor alleen Leo Kranenburg zeker van plaatsing. Harmen stelt zijn plek bij de laatste acht veilig door van Mark te winnen en wint en passant de groep. Volgens sommige getuigen mogen we in deze niet doorvragen over de manier waarop Harmen dat voor elkaar kreeg. Stijn maakt remise tegen Marco en is daarmee ook zeker. De laatste plaats is dan voor de winnaar van Kees – Wim. De partij eindigt echter in remise waarmee Wim op onderling resultaat achter het net vist en Kees kennelijk niet alleen achter het bord net even beter gerekend heeft. Alles lijkt duidelijk voor de CL, weer een probleem minder. Niets is echter minder waar. Stijn zit in zijn examenjaar en wil geen risico nemen en trekt zich daarom terug voor de CL. De witspeler uit het diagram heeft nu een echt probleem: De reglementen zijn hier [nog] angstig blanco over deze situatie en Mischa’s professoren zijn ook in geen velden of wegen te bekennen. Uiteindelijk beslist de wedstrijdleider, die dus eerst eigenhandig Joost’s kansen tot precies nul gereduceerd heeft op het bord, dat de eer niet naar Joost maar naar Wim gaat. Met als motivatie dat Wim de boot gemist heeft op onderling resultaat en Joost op matchpunten. Gelukkige bijkomstigheid is dat Wim uit dezelfde groep komt anders hadden we ook nog scheve verhouding gekregen in het aantal nog te spelen partijen.

De CL bestaat dus uit Jos [2], Oscar [1½], Tim [2] en Rob [½] uit 1A en Harmen [1½], Leo Kranenburg (de achternaam is volstrekt overbodig <:-)) [1½], Kees [1] en Wim [2] uit 1B [tussen haakjes de score die de spelers mee nemen]

De Minor Promotie Groep
Geplaatst hebben zich uit 1A Joost [4 uit 5], Arno [4 uit 5], Philip [2½ uit 5], Bob [1½ uit 5], Maarten [1½ uit 5] en Leo de Jager [1½ uit 5]. Uit 1B komen Marco [3 uit 4], Paul Tromp [3½ uit 4], Paul Batenburg [2 uit 4] en Joop [1½ uit 4]. Uit Groep 2 komen Wil [3 uit 4], Alek [2 uit 4], Michael [2 uit 4] en Paul Dekker [1½ uit 4]. De oplettende lezer weet dat we nu twee spelers tekort komen en heeft ook al geconstateerd dat een heleboel spelers uit 1B en groep2 teveel partijen hebben meegenomen. De directie heeft nog geprobeerd mensen van hun sabbatical af te praten, maar zowel Dolf als Nathanael en Richard verkiezen de luwte. De eerste vrije plek wordt dan ingenomen door Arend [1½ uit 4] als extra promovendus. Als beste en enige degradant krijgt Mark de volgende en laatste plaats toegekend met de bijbehorende 0 uit 4.

Groep 2
Bovenstaande perikelen hebben ook hun weerslag op Groep2. Ondanks de verminderde degradatie [Emilian en Arnold] houden we in G2 toch te weinig spelers over nadat Ed, Shakir, Mischa en Léon gepromoveerd zijn uit Groep3. Mark degradeert niet uit 1B maar gelukkig is Peter voldoende hersteld om weer achter het bord te kunnen zitten. Gert, Wouter, Leo van Dongen en Herman hebben zich gehandhaafd en brengen het aantal deelnemers op 9. Doordat echter Arend een extra promotie plaats gekregen heeft hebben blijft het daarop steken. Om het gewenste aantal van 12 te bereiken dat we op de ALV hebben afgesproken promoveert extra uit Groep 3 Jeffrey en degradeert Emilian niet uit G2 en promoveert vervolgens Wijnand uit G3 waarna we het dozijn toch weer vol krijgen.

Groep 3
Zijn de gevolgen voor Grroep2 al groot, voor Groep3 zijn ze zo mogelijk nog groter Ed, Shakir, Mischa en Leon zijn gepromoveerd. Door de open plaatsen in Groep2 krijgt niet alleen Jeffrey, maar ook Wijnand een extra promotieplaats. Maar bovendien degradeert Emilian niet en keert alleen Arnold terug.
Omdat het aantal deelnemers in Groep3 komende cyclus naar verwachting niet al te groot is, zal het onontkoombaar zijn dat spelers meerdere keren tegen elkaar ingedeeld worden. De resultaten zullen echter gewoon meetellen voor de eindstand. Maar om het ook nog spannend te houden zal het aantal spelers dat direct promoveert beperkt zijn tot twee

Nieuwe Cyclus, Nieuwe Kansen
Aanstaande vrijdag 24 januari beginnen we weer met de nieuwe cyclus. De laatste ronde staat gepland op 6 juni waarna we dan nog tijd hebben om weer eens een echt rapid kampioenschap te spelen en te kijken naar het gevecht om de supercup. (Leo de Jager)