Open doekje valt (6) (29 januari)
Op de "laatste" speelavond van de cyclus zijn er flinke vorderingen gemaakt.

In 1A heeft Marco het geprobeerd tegen Wim, maar die is nooit echt in problemen geweest en Wim nam uiteindelijk het volle punt mee naar huis, en passant de groep op zijn naam schrijvend, gefeliciteerd. Marco begint volgende week in de MinorPromotie. Omdat ook Paul Dekker niet verder dan remise kwam tegen Joost van Rosmalen hebben we met nog maar één partij te gaan [Martin – Paul Batenburg] de computers aangezet met als conclusie: Sneu, maar waar, voor Pim is dat hij één SB puntje minder bijeen heeft gesprokkeld dan Paul en daardoor is Pim dus hoe dan ook gedegradeerd en gaat PaulB naar de MPG.

In 1B was bijna alles al beslist. Dankzij de remise tegen Joost van Ruitenburg weten we nu ook dat in deze groep de felicitaties naar Oscar gaan. Jos kan nog zijn saldo oppoetsen ten koste van Philip.

In G2 moeten we wachten tot 3 februari voor de beslissing over promotie in de partij Dik – Bob. Mocht Bob winnen dan is het MPG voor hem, anders gaat Maarten.

In G3 had iedereen begrepen dat de vijfde plek perspectieven opende. In Wijk aan Zee moest de plaatselijke organisatie de nodige druk uitoefenen op Wijnand om niet voortijdig naar Rotterdam af te reizen. Andreas kwam hoogstpersoonlijk opdraven om Leo van Dongen af te stoppen, wat hem pas na de nodige zweetdruppels maar net lukte. Het leverde Andreas wel de eerste plaats op. Shakir probeerde Angelo omver te lopen maar faalde op een serie jeugdige krachtzetten en ging zelf tegen de mat. Arrian moest het opnemen tegen directe concurrent Léon en alle zeilen bijzetten om zijn b-pion naar de overkant te brengen, maar kon uiteindelijk toch een vreugdedans gaan doen. Vervolgens ging Arrian [in de USA staat er een aanzienlijke sanctie op insider trading] uitrekenen dat hij een weerstandspuntje meer had dan de concurrentie en dus zou promoveren. De hertel-specialisten uit Florida zijn inmiddels onderweg om de trucs van Arrian te ontrafelen en tot de echte uitslag te komen en Shakespeare werkt op basis van dit scenario aan een come-back.

De laatste restjes zijn:
1A Martin – Paul Batenburg (alleen van belang voor Martins beginscore in de CL)
1B Philip – Jos (alleen van belang voor Jos' beginscore in de CL)
G2 Dik – Bob (als Bob wint gaat hij naar de MPG, anders Maarten)

De samenstelling van de groepen in de komende voorjaar cyclus ziet er als volgt uit:

CL (12)     Oscar, Jos, Leo K, Stijn, Tim, Joost Ruit, Arno, Dolf, Richard, Wim,
            Floris, Martin
MPG (12)    Peter, Wil, Paul T, Philip, Alek, Harmen, Herman, Nathanaël, Joost Ros
            Marco, PaulB +1 [Bob/Maarten]
G2 (12)     Leo de Jager, Arnold, Dik, PaulD, Xander, Joop, Arend, Andreas, Mark,
            Pim, Arrian +1 [Bob/Maarten]
G3 (velen)  Wouter, Michael, Ed, John
(Leo de Jager)