Interne competitie (28 november)
Met nog een kleine twee maanden te gaan voor de eerste cyclus wordt het tijd om eens te gaan kijken of er al wat tekening is in de stoelendans voor de volgende cyclus.

Groep 3
Er zijn weliswaar vier duidelijke koplopers, Arend, Andreas, Mark en Joop!, maar het peloton volgt onder aanvoering van Arrian op een schamel halfje. Met nog zeven vrijdagen te gaan heeft ook Daniëlle nog alle kans om promotie af te dwingen. We kunnen er dus vanuit gaan dat de opkomst nog hoger gaat worden. En dat niemand weet wie er uiteindelijk met de promotieplaatsen vandoor gaan.

 1. Andreas       6  uit 6
 2. Arend         6  uit 8
 3. Mark          4½ uit 8
 4. Joop          4  uit 5
 5. Arrian        3½ uit 5
 6. Wijnand       3  uit 7
 7. Martin JF     3  uit 6
 8. Hans          3  uit 4
 9. Leo vD        2½ uit 6
10. Mischa        2½ uit 5
Hoewel Andreas en Arend redelijk zeker lijken zullen ze toch moeten blijven spelen om het gepeupel van zich af te houden. Mark en Joop moeten gewoon vol aan de bak om te voorkomen dat ze straks met lege handen staan.

Groep 2















Theoretisch staat alleen vast dat Wouter het niet meer kan redden en het volgend jaar in groep drie moet gaan proberen. Het voorzitterschap lijkt niet samen te kunnen gaan met een fulltime schaakstudie, en de clubleden tonen veel te weinig respect voor de opoffering die Wouter zich voor hen getroost. Er zijn misschien nog scenario's te verzinnen voor John om de achtste plek te veroveren. Voor de twee overige plaatsen in groep 3 komen Arnold, Ed en Michael het meest in aanmerking, maar Dik en Herman kunnen nog lang niet achterover leunen. Bovenaan is Peter nagenoeg zeker van een plek op het ereschavot en hebben Wil en Maarten de beste papieren om hem te vergezellen. Voor de vierde plek zijn er nog heel veel kandidaten al is de kans voor Michael en Ed wel erg miniem.

Groep 1B















Dat Jos en Oscar op Champions League koers liggen zal niemand verbazen, Dat de Rotterdamse Kampioen, weliswaar na een moeizame start, een hartig woordje mee spreekt zal ook geen wenkbrauwen doen fronsen. Joost, hoewel met al twee nullen aan de broek, is ook iemand die bij de bookmakers niet veel oplevert. En nee, Stijn is ook niet de revelatie van deze groep, die rol is weg gelegd voor Floris. Okay, hij lijkt nog een zwaar programma te hebben, maar hij ligt gewoon op CL-koers, en wat dat programma betreft, hij heeft tot nu toe alleen maar verloren van de op papier zwakkere broeders, de zware jongens worden er gewoon vanaf gezet, dus de partijen tegen Oscar, Jos en Joost moeten bijna genoeg opleveren. En het zou me niet verbazen als hij volgende ALV voorstelt om de interne mee te laten tellen voor de rating, het zou hem een behoorlijke sloot punten opleveren. Het zou me ook niet verbazen als Spaan zich alsnog gaat plaatsen op dezelfde manier als hij sommige punten binnen haalt, niet meer voor de poorten van de hel vandaan, maar er 'gewoon' uit ontsnapt. Onderaan ziet het er treurig uit voor Alek, Philip en Leo de J, hoewel er maar één hoeft te degraderen en de laatste twee het misschien samen uit mogen vechten al zal Philip ook tegen Spaan en Jos moeten scoren om kansen op lijfsbehoud te hebben.

Groep 1A















Hier gewoon, wat is dat, de beste papieren voor de mannen die je normaal zou verwachten. Alhoewel, niemand zou het vreemd gevonden hebben als Marco in dat rijtje zou staan, en als Paul T. net zo speelt als voor de externe, of Joost er achter komt dat vijf remises wel eens niet genoeg kan zijn, dan gaat toch iemand van dat rijtje, Wim, Tim, Arno, Martin, Richard en Dolf, alsnog naar het "rechter" rijtje. Onderaan donkere tijden voor Pim, Paul B. en Paul D. Ik mag natuurlijk geen partij trekken, maar hoe kan het dat iemand extern 100% scoort en zich dan niet plaatst voor de CL, nee zelfs de MinorPromotie mist? (Leo de Jager)