Sliedrecht en DSC de sterkste in poule 2 in 2e ronde Groene Hart Jeugdcup (4 november)
Schaakverenigingen Messemaker 1847 en RSR Ivoren Toren waren de gastheren in de 2e ronde. van de Groene Hart Jeugdcup georganiseerd door 3-Torens uit Berkel en Rodenrijs.

Hieronder het verslag van de vier poules die bij RSR Ivoren Toren zijn gespeeld.

Onder de bezielende leiding van Angelo Ayala en een groot aantal vrijwilligers konden de klokken voor 19.15 uur worden ingedrukt.

POULE 2A werd met overmacht gewonnen door Sliedrecht 1. Heel spannend was hier de strijd om de tweede plaats tussen Krimpen 1 en Spijkenisse 2. Na twee wedstrijden hadden beiden 4 bordpunten. De rechtstreekse confrontatie werd beslist in het voordeel van Krimpen met 3-1. Ze blijven beiden in Poule 2, dus Spijkenisse 2 is gebrand op revanche. 3-Torens 1 moest het onderspit delven en mag volgende ronde weer proberen terug naar poule 2 te promoveren.

In POULE 2B had het andere Sliedrechtse viertal het aanzienlijk moeilijker. Gelukkig wisten zijn na de blanco score in de eerste wedstrijd toch nog 2 punten te verzamelen. Sliedrecht 2 gaat volgende ronde laten zien dat ze beter kunnen. Beter ging het met CSV 1, die met de hattricks van Liam en Simon behoorlijk aan de weg timmerden. Het was niet genoeg voor de eerste plaats, want DSC 1 trok aan het langste eind door 9 bordpunten te behalen, 1,5 meer dan de Capellenaren. De IJssel 1 wist zich knap te handhaven met 5,5 punten.

POULE 3A was ongemeen spannend. Al gauw werd duidelijk dat Charlois-Europoort 1 het heel moeilijk zou krijgen. Er zat wel een stijgende lijn in het spel, maar 3 punten is helaas niet genoeg om te handhaven. Volgende keer gaat het vast beter. De andere drie teams maakten er een spectaculaire poule van. Tot op de laatste wedstrijd was onzeker wie er zou promoveren. Doordat Charlois-Europoort op de valreep een gelijkspel behaalde tegen RSR Ivoren Toren 1 trok de thuisploeg aan het kortste eind. Ook bij de andere wedstrijd tussen Overschie 1 en De Pionier 1 was de spanning te snijden. Als Overschie 1 met 3-1 had gewonnen waren zij gepromoveerd, maar doordat De Pionier 1 er knap een gelijkspel uit wist te slepen zijn zij de gelukkigen.

POULE 5 was natuurlijk de poule van de avond. Maar liefst de helft van de spelers speelden een thuiswedstrijd in het prachtige NIVON-gebouw, het thuishonk van RSR Ivoren Toren. Er werd na afloop nog lang feestgevierd door de promotie van RSR Ivoren Toren 2 naar poule 4. Ook RSR Ivoren Toren 3 heeft flink aan de weg getimmerd. Promotie is deze keer niet gelukt, maar als ze zo doorgaan is het een kwestie van tijd. Overschie 2 heeft met 3-1 maximaal geprofiteerd in de rechtstreekse confrontatie en mag dus wel een pouletje hoger spelen. 3-Torens 3 blijft weer in poule 5, en gaat daar weer heel veel leren.

(Angelo)