Coppa-indeling (11 november)
Zondag 8 november is de loting van de Coppa verricht. Dat kunnen jullie niet missen, want ten eerste staat hieronder de indeling van de voorronde, verder heeft de webmaster het schema op de site in orde gemaakt en ten slotte is de indeling ook nog eens per mail toegestuurd.

Wanneer?
De voorronde moet gespeeld zijn voor de eerste cyclus afgelopen is, ofwel uiterlijk 22 januari 2016. Maar niets weerhoudt jullie ervan om al op vrijdag 13 november de strijd aan te gaan. Wat jullie in Ronde 1 te wachten staat kun je in het schema terug vinden. Zodra je tegenstander uit die ronde bekende is kun je de partij al inplannen. Die eerste ronde moet uiterlijk 26 februari 2016 gespeeld zijn.

Wie doet wat?
De speler in de linker kolom neemt contact op met zijn tegenstander om een datum af te spreken. Zodra jullie die hebben geven jullie de datum aan mij door per mail [uiterlijk op donderdag 19:00 voor de partij]. Ik licht dan de groepsleiders in, die in uitzonderlijke gevallen de Coppa-partij cancelt ten behoeve van de indeling van de interne.

De partij
Op de afgesproken datum loten de spelers zelf om de kleur en spelen dan een partij met het gewone tempo [de jeugdspelers spelen hun partij volgens het jeugdtempo]. Als die partij in remise eindigt volgt een verlenging: Met verwisselde kleuren spelen ze een snelschaakpartij [5 minuten per persoon]. Als ook het snelschaken in remise eindigt volgen strafschoppen, ofwel een sudden-death partij: De spelers loten weer om de kleur, wit krijgt 6 minuten bedenktijd en zwart 5 minuten, en bij remise gaat de zwartspeler door (de witspeler moet dus winnen).

De indeling:


(Leo de Jager)