RSR IVOREN TOREN  nieuwsarchief


TEAM 3 zorgt voor vroeg vuurwerk! (30 december)
Vrijdag 22 december 2017 stond in klasse 1A de als degradatieduel gekenschetste ontmoeting tussen TEAM 3 en CSV 2 op het programma als afsluiting van het bijna voorbije kalenderjaar. Voor wie had verwacht dat het wellicht op 'n gelijkspel of daaromtrent zou uitdraaien bleek gaandeweg het verloop van de wedstrijd de uitslag steeds verrassender vormen te gaan aannemen. De onzen waren kennelijk met hun gedachten al bij het traditionele vuurwerkfestijn op de aanstaande oudejaarsavond: Het werd 'n regelrechte sensationele zevenklapper! ... lees verder (TL Paul D.)

Team 1 wint en blijft in het spoor van de koploper (30 december)
Het schrijven van teamverslagen behoort duidelijk niet tot de eerste levensbehoeften van mijn teamgenoten. Ik weet ook niet waar ze dan wel druk mee zijn (bitcoins delven? konijnenjacht voor het kerstdiner?). Het zal wel ouderwets zijn, maar een verslag van een wedstrijd die op zaterdag gespeeld werd, hoort op zondag al op de website te staan. Of in elk geval bij onze webtsaar in zijn postbus te zitten. Nee, niet op zondag een week later. Genoeg gezeurd, hieronder dan een verlaat verslag van de wedstrijd RSR 1 ZSC 1, gespeeld in de derde klasse van de KNSB-competitie op zaterdag 16 december 2017 te Rotterdam. ... lees verder (Djeez, 21 december ingezonden)

Zelflerend team 2 houdt Rijswijk 1 in bedwang (30 december)
Er is nogal wat onrust over de nieuwe zelflerende schaakcomputer AlphaZero, die alleen gevoed met spelregels, zich kan verbeteren door potjes tegen zichzelf te spelen. God is al meer dan een eeuw doodverklaard, maar zou hij dan nu als een duveltje uit een doosje weer tevoorschijn komen? Trump kan zijn plannen om weer naar de maan te willen wel in de ijskast zetten, want dr zit Hij in elk geval niet. Tijdens het fakeschaaktoernooi London Classic (77,77% remises) verpletterde AlphaZero na een middagje oefenen Stokvis met 64-36! Dat konden de cracks niet op zich laten zitten en gingen daar nu ook maar zelf openingen verzinnen.

Voor team 2 was dit het sein om zich voor de 5e achtereenvolgende keer te verbeteren. ... lees verder (Koots Keet, 19 december ingezonden)

Team V2 walst over De Pionier V1 (30 december)
Teamleider Shakir stuurde het volgende verslag:

Bord 1: Shakir(1459) - Bonne Faber (1596) 1 - 0
Shakir speelde e4 en zijn tegenstander verdedigde zich met het Siciliaans. In het middenspel verkreeg Shakir een paard tegen twee pionnen. En toen verspeelde hij zijn extra paard. De tegenstander had nu dus twee pionnen extra, waarvan n vrijpion. Aan het einde van de partij had Shakir nog 1 minuut, Bonne 10 minuten. ... lees verder (TL Shakir, 19 december ingezonden)

De Bierkaai (4 december)
In het land der blinden is eenoog teamleider... We hadden het nog zo goed voorbereid! Alles was geregeld: De blokkade op de A16 zou de colonne van Dordrecht 5 net buiten Dordrecht tegenhouden, maar door communicatiefouten stond de blokkade bij Dokkum opgesteld. Dan moet je als teamleider terug kunnen vallen op plan B: De extra krat Gulpener. Dit plan leek te slagen; al bij aanvang stond Dordrecht met 4 flessen tegen 1 voor en de avond was nog jong... ... lees verder (TL Mischa)

Jeugdnieuws: 2 december een heel sportief Super GP en GP van de LeiSB (3 december)
Op 2 december organiseerde de Leidse Schaakbond zowel een Grand Prix als de Super GP. Er deden in ongeveer 130 denkhoofden mee. Vanuit RSR Ivoren Toren deed Jannes mee in de super GP. Joep deed mee aan de GP en wel in de heel sterke groep 1. ... lees verder (Jan-Dirk Westerhof)