RSR IVOREN TOREN  nieuwsarchief


Loting Coppa de Torre 2017/2018 verricht (25 september)
Wedstrijdleider intern Evert Mulder heeft met hulp van zijn vrouw vanavond de loting verricht voor de Coppa de Torre 2017/2018. Er zijn uiteindelijk 33 deelnemers ingestroomd. Derhalve is er slechts ťťn partij in de eerste ronde. De eerste volledige ronde - dat is dus de tweede ronde !! - moet UITERLIJK 17 november 2017 zijn gespeeld. De Coppa-pagina's (Overzicht partijen per ronde en het speelschema) zijn bijgewerkt. In de tweede ronde zien we al meteen een kraker, tussen titelverdediger Joost van Ruitenburg en Harmen van de Werken. (Evert en Arrian)

    

Jeugdnieuws: Grand Prix RSB Papendrecht 23 september 2017 (25 september)
Zaterdag 23 september was het eerste Grand Prix toernooi van de RSB in Papendrecht bij schaakvereniging PASCAL. Het was (te?) prachtig weer (de verslaggever deed een groot deel van het reistraject dan ook met de fiets), maar er waren gelukkig toch 69 kinderen aanwezig om te gaan schaken in 9 groepen. De bovenste twee groepen waren formulegroepen, zeskampen met een speeltempo van 20 minuten per persoon en 3 prijzen per groep. De overige groepen waren achtkampen met een speeltempo van 15 minuten per persoon en 4 prijzen per groep. Vanuit RSR Ivoren Toren waren er 8 kinderen aanwezig. ... lees verder (Robert Aarts)

Jeugdnieuws: verslag Jannes en Joep on tour in Belgie 23 september (24 september)
In de reeks van "on tour in BelgiŽ" bezochten Jannes en Joep Westerhof op 23 september 2017 het 6de Open jeugdtoernooi in Mortsel (BelgiŽ). De indeling is op leeftijdscategorie. Joep nam deel in de categorie t/m 10 jaar. Jannes in de categorie t/m 12 jaar. ... lees verder (Jan-Dirk Westerhof)

Jubilaristoernooi 2017 (20 september)
Vrijdag 15 september werd de - inmiddels 5e - editie van het jubilaristoernooi afgewikkeld. De bezetting was zelfs nog 7 % beter dan van te voren ingeschat. Maar liefst 12 deelnemers deden mee, Rob v.d. Plas was met vakantie en ondergetekende was vooral manusje van alles. Twaalf deelnemers: een mooi getal om twee poules van 6 spelers in te delen.
Bij de kandidatenselectie was Maarten van Doorn buiten de boot gevallen. En, dat moet ik aarzelend toegeven, ten onrechte. Waarschijnlijk, omdat ik me niet kon voorstellen dat zo'n jong ventje (hij is nog geen 40 !) al deel kon uitmaken van dit bejaarde gezelschap. Daarmee is Maarten natuurlijk wel een tamelijk uniek geval, want hoeveel spelers hebben - vanuit de jeugd - zich ook bij onze senioren blijvend gemanifesteerd. Ik denk dan slechts aan Spaan, v.d. Plas en v. Buitenen. En dan nog blijft dat minimum van 25 jaar een hoge drempel, waaraan momenteel 14 spelers voldoen! Een deel van hen speelt niet eens in de huishoudelijke competitie mee, maar is toch voldoende betrokken om lid te blijven. ... lees verder (Wijnand)

Jeugdnieuws: Historische schaakdag voor de jeugd van RSR Ivoren Toren in Den Haag! (18 september)
Eigenlijk verraadt de titel al een beetje de afloop van dit stuk. De kinderen van RSR Ivoren Toren deden zondag 17 september volop mee om de prijzen bij het eerste Grand Prix toernooi van de HSB. En dan hebben we het dus niet over de poedelprijs, die in de grote prijzenkast staat van revalidatiecentrum de Kameleon, waar het toernooi met 113 kinderen plaatsvond. Er waren maar liefst 8 kinderen aanwezig van RSR Ivoren Toren en die waren allemaal keurig op tijd. En de positieve vibe van het Davis Cup team bij het nabij gelegen Zuiderpark (3-2 winst na een 2-0 achterstand) werd door deze kinderen overgenomen. ... lees verder (Robert Aarts)

Een klinkende nederlaag voor team 2 (18 september)
Van schroom was bij onze spelers weinig te merken in de eerste wedstrijd van ons naar de KNSB teruggepromoveerde team 2, die daar overigens afgezien van de koots in niets op lijkt. Lekker druk was het in de NIVON-zaal, want ook ons jeugdviertal speelde mee, waardoor het 2e aan de ruimst bemeten tafels terechtkwam.

Het niet misse DSC Delft 2 liet ons op de meeste borden ver komen. ... lees verder (Koots Keet)

Korte metten maken met Messemaker (16 september)
Als eerste klaar betekent verslag schrijven. Maar wie was er eigenlijk als eerste klaar? Officieel Herbie, maar omdat ik de beroerdste niet ben doe ik het maar. In feite was mijn partij al na 12 zetten (stief halfuurtje) voorbij. Toen zette mijn tegenstander aan bord 6, invaller Zoran Zekusic, zomaar een paard en prise. Maar opgeven deed hij na dat stukverlies nog niet. Ik ging vervolgens maar saai alles afruilen. Het duurde nog tot zet 40 totdat Zoran er voldoende van overtuigd was dat hij ging verliezen. En zo kon het gebeuren dat Herbie toch nog als eerste met zijn tegenstander naar de bar verhuisde. ... lees verder (Djeez)

Jeugdnieuws: start JCC; RSR Ivoren D1 start prima (10 september)
Elk jaar wordt de JeugdClubCompetitie (JCC), oftewel het NK jeugdteams, georganiseerd. De teams bestaan uit 4 spelers. Er zijn vier leeftijdscategorieŽn:
  • AB (tot en met 20 jaar);
  • C (tot en met 14 jaar);
  • D (tot en met 12 jaar)

RSR Ivoren Toren doet mee in de Meesterklasse D. Onze spelers zijn: Jannes, Joaquin, Bent, en Joep (Oscar is reserve). Het kampioenschap wordt gespeeld over 3 dagen. Zaterdag 9 september was de eerste. Ze spelen 3 partijen met een bedenktijd van 55 minuten per speler plus 10 seconden per zet. De D1 is altijd erg sterk bezet en met in totaal 28 teams zullen we ook veel bekenden tegen komen. We stonden in het begin als 16de geplaatst (gemiddelde rating 852). ... lees verder (Jan-Dirk Westerhof)

Het seizoen is geopend; open dag komende vrijdag 8 september 2017 (4 september)
Afgelopen vrijdag was onze jaarlijkse Algemene Leden Vergadering. Zo'n 20 leden kwamen af op deze belangrijke eerste avond van het seizoen. Hoogtepunt van de vergadering is de prijsuitreiking. De winnaars van de interne competities waren weer zeer content met hun prijs. Enkelen ontbraken op de ALV, maar hieronder de aanwezige kanjers ... lees verder (Angelo & Arrian)

Jeugdnieuws: David in het Open Jeugdkampioenschap van Gouda (4 september)
David heeft op 2 september meegedaan aan het Open Jeugdkampioenschap van Gouda. Tegelijkertijd was er in dezelfde zaal ook het Open Kampioenschap van Gouda. In totaal waren er rond de 180 deelnemers. Bij de volwassenen waren ook een aantal grootmeesters aanwezig en ik heb me laten vertellen dat het een toernooi is waar vaak veel sterke schakers komen. Het was de eerste keer dat we bij een toernooi waren waar volwassenen en kinderen tegelijkertijd speelden en we zagen ook een aantal vaders die tegelijkertijd met hun kinderen aan het toernooi meededen. Een leuke combinatie! ... lees verder (Marjan Meijboom)

Jeugdnieuws: Joep wint de 21 editie van het open jeugdtoernooi "De Mercatel"; Jannes wordt heel mooi tweede (3 september)
In de reeks van "On tour in BelgiŽ" bezochten Jannes en Joep Westerhof het 21ste Open jeugdtoernooi "De Mercatel" in Sint-Amandsberg (BelgiŽ). De indeling is op leeftijdscategorie. Joep nam deel in de categorie t/m 10 jaar, Jannes in de categorie t/m 12 jaar. We zagen weer een aantal Belgische bekenden van het ONJK j.l. in augustus. Locatie en organisatie was (uiteraard) weer erg goed geregeld. ... lees verder (Jan-Dirk Westerhof)