RSR IVOREN TOREN  nieuwsarchief


15 september: het Vijfde Jubilaristoernooi (28 augustus)
Hoera, het is weer zover!
September 1997, nu al weer 20 jaar geleden, startten we het mooie initiatief om leden die minimaal 25 jaar lid zijn uit te nodigen voor het zgn. Jubilaristoernooi. Een initiatief dat clubtrouw beloont en eigenlijk al lang de "Pluim van de maand" van het bondsbestuur had verdiend! Nu worden daar niet zo veel pluimen uitgedeeld maar het verdient toch aandacht dat er bloeiend verenigingsleven bestaat met naast het schaken ook zijn onontbeerlijke sociale functies. Met die boodschap moeten we zeker de markt op, om het bestaande defaitisme over verenigingsleven te bestrijden en beter nog: krachtig de kop in te drukken!

Gelukkig bestaat bij RSR Ivoren toren nog wel degelijk zo'n verenigingscultuur. Dat moge hier weer eens blijken uit het nog steeds toenemende aantal leden dat in aanmerking komt voor deelname aan het thans reeds Vijfde Jubilaristoernooi! Waren er in 1997 zes jubilerende leden, thans beoordeelde het Comité d'Organisation - na uiteraard zorgvuldig antecedentenonderzoek - zelfs 14 leden geschikt voor deelname. ... lees verder (Wijnand)

Schakelaar in de steigers (2) (23 augustus)
De bouwvak en de zomertoernooien zijn voorbij, het voetbal is allang begonnen (en eigenlijk nooit weggeweest) en de eerste aanslagen hebben deze zomer weer wreed verstoord. Het wordt tijd om wat stenen op die steiger te gooien en wat stukkies aan elkaar te metselen. Het bestuur is zijn jaarverslag aan het bijschaven voor de ALV. Op 1 september merken we wel of alle zomergeruchten over fusies, verhuizingen, leegloop fake, bluf of anderszins waren.
De Schakelaar staat voor die dag ook op stapel, maar zonder ledenbijdragen lukt dat natuurlijk niet. De redactie timmerde al wel wat kleine huisjes bij elkaar en doet er alles aan om er een leesbaar produkt van te maken. Maar zonder eigen (schaak)ervaringen op papier is het nog geen Schakelaar. Een dikke 2 weken te gaan voor de eerste zetten worden gedaan - dus hoogste tijd om die clubverlatingsangst van je af te zetten en deze oogst te sturen naar Djeez of Keet. (redactie Schakelaar)

1 september: eerste clubavond jeugd + Algemene Ledenvergadering (17 augustus)
In tegenstelling tot eerdere berichten zal de ALV niet op vrijdag 25 augustus, maar op vrijdag 1 september plaatsvinden. Dit betekent dat er geen schaken zal zijn op 25 augustus. Vrijdagavond 1 september ziet er dan als volgt uit (plaats van handeling het NIVON):

18.45-20.00u: eerste jeugdclubavond seizoen 2017/2018
20.30u: Algemene Ledenvergadering

Succes in Dieren (5 augustus)
Van dinsdag 25 juli tot en met donderdag 3 augustus werd in Dieren het Condigne Open Nederlands Kampioenschap Schaken 2017 gespeeld. Onze club werd vertegenwoordigd door Lucas Gortemaker en Mark Beijen (Reservegroep A), Dick Straathof (Reservegroep B), en Jason Zondag en Leo van Dongen bij de vierkampen. Het succes was groot! ... lees verder (Arrian)