V3 boekt derde gelijke spel op rij, V2 aan de leiding

door TL Angelo, 12 februari 2020


In de poule waarin zowel V2 als V3 acteren had eerder (maandag 3/2) V2 een flinke stap gezet in de poule. Afgelopen vrijdag (7/2) werden de andere drie wedstrijden in de derde ronde gespeeld. Doordat Moerkapelle V1, dat twee keer had verloren, nu wel won van Spijkenisse V3 is V2 alleen aan de leiding gekomen. Voor verslag van de wedstrijd van V2 zie elders op de website.

V3 moest tegen Pascal V2 thuis. Dit was tevens een clash tussen de teams van de voorzitter van de RSB (ik) en de jeugdleider van de RSB (Hans). I.v.m. de uitreiking van de bekers en diploma's bij de jeugd begonnen we een paar minuutjes later. Meteen kregen we te horen dat ondanks een smeekbede bij 10 clubleden het Hans niet gelukt was om een vierde bordspeler te vinden. Zo kon Eduard een gratis punt incasseren. 1-0.

Op bord 4 wist Kick al snel een halfje te forceren met een potdichte stelling. De eerste overwinning lonkte. 1½-½. Op bord 2 speelde Jungmin ook een aardige partij. Het ging heel lang gelijk op met licht positioneel voordeel voor Jungmin. Op het einde liet hij onnodig een vrijpion slaan. Even later kon hij promotie van de tegenstander net niet voorkomen waardoor de wedstrijd weer in evenwicht kwam. 1½-1½. Bijna tegelijk vroeg Jungbin mij of hij remise mocht aanbieden. Er lagen kansen voor beiden met een pion meer voor Jungbin, dus Hans koos eieren voor zijn geld en nam het aan. 2-2.

Weer niet verloren. Deze keer wel met een nare bijsmaak door het gratis punt. We staan wel mooi in de middenmoot terwijl we verreweg de laagste rating hebben. Jungbin weet zich hiermee knap tussen de broers Zuurmond (V2) te nestelen in de top 3 van de resultaten per speler met W-We van +2,32! Volgende wedstrijd is op 21/2 uit in Spijkenisse, dat net als wij nu drie punten heeft maar een bordpunt minder.

 RSR Ivoren Toren V3853-PASCAL V211722 - 2 
1.Jungbin Lee1048-Hans van den Beukel1698½ - ½ 
2.Jungmin Lee886-Louis Liu9900 - 1 
3.Eduard de Witt Wijnen786-NO1 - 0Regl.
4.Kick Nijdam693-Joshua Koers829½ - ½