V3 verliest tegen Charlois Europoort V3

door TL Angelo, 12 maart 2019


Afgelopen vrijdag 8 maart vertrok het jongste viertal vol goede moed naar het 'zonnige zuiden' om de stadgenoten van de overkant met een bezoekje te vereren. De Maastunnel is nog steeds naar Zuid afgesloten dus moest er teruggereden worden naar de Zwaan. Een kwartier te laat kwamen we aan in café Courzand, maar daar bleek men nog nooit van een schaakclub op Heijplaat gehoord te hebben. Na enig gegoogle kon een jongedame ons vertellen dat het ergens achter een rond raam was.

We verwachten een groot sportpaleis, CE was immers recent nog KNSB-kampioen, maar een paleis kun je het niet bepaald noemen. Het had meer weg van een kantine, maar als je heel goed kijkt kun je er een minitheater in zien met een heus podium. Wat opviel was dat bij ons binnentreden het aantal aanwezigen zowat verdubbelde. Er werd geen ene interne partij gespeeld. Wat is dat toch jammer voor zo'n grote club met nog steeds een groot ledenbestand. Hopelijk herleven er gauw weer mooie tijden.

Na de hartelijke ontvangst door Ruud Kok werden we geleid naar de 'arena'. Het geluk was niet aan onze zijde. Maar ja, wat wil je met een leeftijd van gemiddeld 13 jaar. Jungmin was als eerste klaar. Niet zo gek als je 50 zetten in 10 minuten speelt. Helaas leverde dit geen punt op. Kick wist even later het evenwicht te herstellen waarbij er heen hen weer stukken werden weggegeven, maar wel met het meest gunstige resultaat. 1-1

Jungbin bleef heel lang zijn tegenstander weerstand bieden maar Marjolein Osinga wist een foutje gedegen af te straffen. Qian ten slotte stond een tijdje op winst waarbij de teamleider zich al rijk rekende met een tweede gelijkspel. Helaas kantelde de partij en verloor hij een pionnetje te veel. 3-1 verlies.

Toch weer leerzame partijtjes. De ervaring kwam een dag later goed van pas bij de JCK. De volgende wedstrijd is op 29 maart thuis tegen Messemaker. Eens kijken of het lukt om ons puntentotaal te verdrievoudigen.
  Charlois Europoort V3  1412 - RSR Ivoren Toren V3  671 3 - 1
1. Marcel Dirks      1760 - Qian Huang      1327 1 - 0
2. Marjolein Osinga-Reiber 1399 - Jungbin Lee      486 1 - 0
3. Ruud Kok        1427 - Jungmin Lee      463 1 - 0
4. Martin in 't Hout    1064 - Kick Nijdam      407 0 - 1