RSR V2 wint nipt van Het Houten Paard V1

door Jungbin, 9 november 2022


Op vrijdag 21 oktober was de uitwedstrijd tegen Het Houten Paard V1. We gingen er vol goede moed heen met het idee dat het wel goed ging komen. We kwamen 5 a 10 minuten te laat aan, maar gelukkig waren de tegenstanders zo vriendelijk om even op ons te wachten. Al gauw kregen we een voorsprong dankzij Bent op bord 1 en Joris op bord 2.

Bent: “Mijn tegenstander offerde in het begin voor compensatie. Hierdoor kwam hij iets beter te staan en moest ik verdedigen. Uiteindelijk maakte mijn tegenstander een grote rekenfout en was de partij bijna meteen over.”

Joris: “Ik begon sterk tegen e4, daarna wist ik druk te zetten op de koningsvleugel doordat hij zijn eigen pionnenstructuur had verzwakt. Maar het was niet fataal en hij gooide alles dicht waardoor het een gesloten partij werd en hij alles af ging ruilen.”

Angelo en ik waren nog een tijdje daarna bezig met onze partijen, maar een 1½-½ voorsprong voor ons was een goed teken. Angelo kwam een beetje stroef uit de opening, maar later kreeg hij een goede stelling op het bord. Helaas maakte Angelo een foutje wat hem op het oog gelijk de partij kostte. Maar zo makkelijk bleek het nog niet te zijn, want Angelo had nog een vrijpion waar de tegenstander nog veel moeite mee had. Helaas was dat niet genoeg en verloor Angelo alsnog de partij.

Jungbin: “De opening was niet heel bijzonder, het was een vrij gelijke stelling. In het middenspel kreeg ik wat initiatief om een aanval te beginnen, maar ik speelde het verkeerd uit waarna mijn tegestander een betere stelling op het bord kreeg. Hij viel mij nu aan en ik moest nu gaan verdedigen. Helaas was dat niet de ‘way to go’, en kreeg ik in het eindspel een redelijk voordeel. Ik speelde het niet helemaal precies uit, waardoor mijn tegenstander toch paar kansen kreeg op remise, maar die werden niet gezien. Uiteindelijk werd de partij gewonnen door mij.”

We zijn het seizoen netjes van start gegaan met een 2½-1½ winst op Het Houten Paard V1. We staan nu gedeeld 2e in de competitie en hopen dit jaar kampioen te worden. De volgende wedstrijd is een uitwedstrijd tegen Onesimus V1 op 1 december.

 Het Houten Paard V11613-RSR Ivoren Toren V215971½ - 2½
1.Ruud Bosch1780-Bent Blokland17300 - 1
2.Bram Nederlof1597-Joris Brands1685½ - ½
3.Arie Langendoen1510-Jungbin Lee16040 - 1
4.Kees Schrijvers1565-Angelo Ayala13701 - 0