Een zwaar bevochten gelijkspel

door Arjen Zuurmond, 22 februari 2020


Vol goede moed vertrekt team V2 op vrijdag 21 februari richting Overschie. Na de 4-0 uit de vorige ronde zijn we koploper en mogen we het vandaag opnemen tegen nummer 2 Overschie V3. Een echte kraker dus.

Het begin is echter zeer tegenvallend. Qian levert een paard in, speelt nog even door maar staat na een half uur mat. Jammer Qian, volgende ronde beter.

1-0 achter en een zware taak voor Derek, Lucas en Bent. Alle drie hebben hebben ze een lastige stelling die nog alle kanten op kan. De partijen blijven lang in evenwicht, maar tegen tienen komt er dan toch kentering in de strijd. Lucas heeft een actievere stelling en weet een paard van zijn tegenstander in te sluiten. Bent heeft een pionnetje buit gemaakt, maar met tegengestelde rokades is dit beslist nog geen gelopen race. Derek heeft nog steeds een gelijkwaardige stelling. Als teamleider ga je toch hopen op 2½ punt.

Bent weet zijn kleine plusje in rap tempo om te zetten in een grote plus, komt een dame voor en scoort tegen elven de gelijkmaker. Lucas speelt zijn partij zeer solide en volwassen uit en maakt er 2-1 van. Derek staat tot laat op de avond gelijkwaardig, ziet dan een tussenzetje over het hoofd en komt in een verloren pionneneindspel terecht. Eindstand 2-2, de jongens hebben er keihard voor gestreden. Chapeau!

Team V2 blijft met 6 matchpunten koploper, 1 punt meer dan drie achtervolgers met 5 punten. De strijd om het kampioenschap blijft zeer spannend. Volgende ronde speelt koploper team V2 wederom tegen de (nieuwe) nummer 2, namelijk PASCAL V2.

 Overschie V31319-RSR Ivoren Toren V214772 - 2
1.Lana van Dongen1319-Derek Zuurmond15741 - 0
2.Kris van den Heuvel-Qian Huang15581 - 0
3.Mees Eijsermans-Lucas Zuurmond14510 - 1
4.Fabio van 't Hoff-Bent Blokland13250 - 1