Team V2 door het oog van de naald

door Angelo, 17 februari 2019


Terwijl zijn eigen team V3 zijn wedstrijd in De Lombard speelde, moest teamleider Angelo zelf invallen voor Bent in team V2. Speellocatie was het clubgebouw van Moerkapelle. Rotterdammers zijn historisch letterlijk verbonden met het dorp. Waar wij spelen aan de monding van de Rotte ligt Moerkapelle juist aan de bron van deze levensader. Helaas was deze wedstrijd op een winteravond, waardoor we weinig van het landschappelijk schoons hebben meegekregen. Hierdoor konden we wel onbevangen aan de wedstrijd beginnen.Leonardo op bord 1 kon met de witte stukken al gauw een bres slaan in de verdediging van Hans Geerling. Als Hans wat meer gebruik zou maken van zijn tijd had hij vast langer partij kunnen geven. Uiteindelijk kon Leonardo hem vrij eenvoudig mat zetten. 0-1. De volgende partij werd beslist door Angelo op bord 4. Tegen Henk Doornhein bleef het tot zet 12 in evenwicht. Angelo gaf een pionnetje cadeau dat tot zijn opluchting niet werd gepakt. Even later kon een loper gepakt worden en kon zorgeloos doorgepakt worden. 0-2.

Op het derde bord was het smullen geblazen. Lucas speelde in het begin weergaloos tegen Rik Wortman, vader van twee talentjes, die in vele toernooien tegenover onze jeugdleden staan. Nu mocht de vader het zelf tegen een jeugdlid opnemen. Nadat al snel enkele stukken waren afgeruild kwam Lucas een pionnetje voor. Het leek erop dat hij het eerste doelpunt op de schoen had, maar Rik knokte zich knap terug en kwam zelf een pion voor. Lucas kon helaas de partij niet meer doen kantelen. 1-2.

Het laatste benodigde halfje moest dus uit de laatste partij komen. Derek en Dirk maakten er een boeiend gevecht van. In het eindspel kwam Dirk twee pionnen voor en leek ons eerste puntverlies aanstaande. Derek bleef kalm en wist beide pionnen te slaan, waarna allebei nog een paard over hadden en ze elkaar feliciteerden met de zwaar bevochten remise. 1½-2½ .Hiermee blijven wij ongeslagen en zijn we twee punten los van de achtervolgers.

De volgende wedstrijd is op 8 maart thuis tegen Dordrecht V3.
  Moerkapelle V1     1378 - RSR Ivoren Toren V2  1408 1½ - 2½
1. Hans Geerling      1588 - Leonardo Ayala    1522 0 - 1
2. Dirk Molenaar      1532 - Derek Zuurmond    1457 ½ - ½
3. Rik Wortman       1247 - Lucas Zuurmond    1199 1 - 0
4. Henk Doornhein     1144 - Angelo Ayala     1454 0 - 1