Team V2 maximaal tegen Nieuwerkerk V1

door TL Shakir, 26 maart 2018


Teamleider Shakir stuurde het volgende verslag:

Bord 1: Joost Molenaar (1519) - Bahman (....) 0 - 1
Bahman speelde met zwart de Siciliaanse verdediging, maar vanaf zet 4 schakelde hij over naar een andere verdediging. Je kon aan het einde zien dat Bahman beter had gespeeld. Hij was de tweede winnaar.

Bord 2: Shakir (1459) - Hans Dijkers (1391) 1 - 0
Alleen tot de tweede zet kon het Siciliaans worden genoemd, waarna ook hier een andere verdediging op het bord kwam. Tot zet 18 was alles gelijk, maar op zet 19 was er kleine blunder aan Shakirs kant, die leidde tot een sterke aanval van Hans. Deze aanval had moeten leiden tot het einde van de partij. Maar op zet 27 keerde alles om, want toen begon Shakir met zijn verrassingsaanval op de koning van de tegenstander.Dit leidde uiteindelijk toch tot een overwinning voor Shakir.

Bord 3: Cees Verschoor (1237) - Leonardo (1539) 0 - 1
Deze partij begon met een Klassiek Italiaanse opening. Het leek in het midden van de partij onduidelijk wie er ging winnen. Echter, uiteindelijk kwam Leonardo door een onnodig offer van een toren tegen loper in het voordeel en won uiteindelijk als derde de partij.

Bord 4: Qian (1285) - Bas Koote (1386) 1 - 0
Qian was mischien wel de verrassing van de avond. Op bord 4 wist hij als eerste te winnen. Hij was niet te stoppen, en het was een goede motivatie voor de rest om ook te zegevieren.