RSR V1 speelt gelijk tegen Charlois V1

door Mark, 22 januari 2024


Op 12 januari speelde RSR 2x vier tegen vier tegen Charlois Europoort. Voor het verslag over V2, zie het verslag van Arrian onder de kop “Ruime zege op medekoploper”.

Michiel zorgde met wit voor een speculatief pionoffer in een poging lijnen richting de zwarte koning te openen. Zijn tegenstander Melvin Holwijn gaf hem ook die kansen en Michiel kreeg een sterke aanval. Nadat Michiel een vol stuk wist te winnen plus een pion was het voor hem een koud kunstje om het eerste punt binnen te halen.

Mark viel in voor Jungbin, die het belangrijker vond om Tata Steel te spelen in plaats van in dienst voor het team te spelen. Mark ging voor een aanval op de damevleugel tegen Eduard Smits wat een pion opleverde. Toch was het een vrij gesloten stelling en Mark probeerde het open te breken. Wat het uiteindelijk opleverde was een eindspel met een kwetsbare witte pion van Eduard. Mark won een tweede pion en wist het eindspel solide uit te spelen.

Leonardo met zwart ging voor een pion in het middenspel, maar tegenstander Albert Kamman kreeg wel goede compensatie door lopers te ruilen en Leonardo’s pionnen te verzwakken. Op een belangrijk moment maakte Leonardo een fout met de dame. Na een aantal spectaculaire zetten was het twee witte torens tegen een zwarte dame. Alleen, de torens bleken uiteindelijk te sterk en Leonardo moest opgeven.

Jungmin speelde tegen Cor de Wit een vrij onduidelijke stelling. Hoe de actie verder liep is grotendeels over het hoofd gezien en het eindspel was beter voor Cor met twee zeer sterke eindpionnen. Jungmin deed er alles aan om die tegen te houden, maar dat bleek toch te veel van het goede. Daarbij werd de eindstand uiteindelijk toch 2-2 (5-3 voor RSR als je V2 erbij rekent).

 RSR Ivoren Toren V11809-Charlois Europoort V118842 - 2
1.Mark Beijen1920-Eduard Smits18821 - 0
2.Michiel de Ruiter1820-Melvin Holwijn18781 - 0
3.Leonardo Ayala1758-Albert Kamman18730 - 1
4.Jungmin Lee1739-Cor de Wit19040 - 1