RSR V1 ontsnapt bij de IJssel

door TL Mark, 26 november 2019


Nadat het eerste RSB team van RSR (Hoofdklasse RSB) fortuinlijk de punten pakten vorige week, was het de beurt van het viertal (RSR V1) om het Moordrechtse slangenkuil te betreden voor de eerste wedstrijd.

Rond acht uur kwamen we aan en ongeveer een kwartier later werd het startsein gegeven om de klokken aan te zetten. Angel op bord 1 kwam tegen Gerard van der Wouden snel terecht richting een eindspel. Nadat het eerste remiseaanbod werd afgeslagen, bood Angel zelf remise aan en was het eerste half puntje een feit. Shakir had vroeg tijdens de partij last van een zwervende dame en tegenstander Frank van de Pavoordt won een pion en daarna nog een pion. Uiteindelijk speelde Frank richting het eindspel met alle stukken afgeruild een soepel winnend eindspel. De druk lag dus bij de overige twee borden.

Mark speelde tegen Frank Visser met een pion achterstand zonder enige vorm van compensatie en moest vooral overleven tegen potentiële vrijpionnen op de damevleugel. Wat leek af te stevenen op een soepele winst voor Frank, zorgde een overmoedige kwaliteitsoffer ervoor dat het tij kon worden gekeerd en al het gevaar werd tegengehouden. Voor Leonardo was dit reden om door te spelen ondanks een moeilijk begin waarbij hij een stuk verloor. Richting het einde was het een loper voor Leonardo tegen een loper + paard en randpion voor Sjaak in 't Veld. De vrede kon definitief worden getekend nadat het paard werd geslagen.

Rond 11 uur konden we weer opgelucht terug naar Rotterdam en er was genoeg tijd tijdens de terugreis om te mokken over hoe goed we waren weggekomen.

 De IJssel V11721-RSR Ivoren Toren V116782 - 2
1.Gerard van der Wouden1691-Angel Centeno1708½ - ½
2.Frank Visser1874-Mark Beijen18560 - 1
3.Frank van de Pavoordt1790-Shakir Salih15161 - 0
4.Sjaak in 't Veld1529-Leonardo Ayala1631½ - ½