Whisky voor €1,70 voor V1

door TL Mischa, 14 april 2019


Er is een hemel op aarde en die wordt bestierd door Seniorenvereniging Zalmplaat... Eigenlijk is daarmee mijn verslag van de uitwedstrijd tegen het viertal van Ashtapada compleet. Meer is er niet te zeggen: €1,70 voor een meer dan kloek glas whisky!
Ik ben op dit gebied nogal dom of op z'n minst zwaar geconditioneerd. Om de zoveel tijd ga ik met mijn neef op stap voor een zogenaamde goedkope voedzame maaltijd in de vorm van een pizza ad €7,00 bij Stalles aan de Nieuwe Binnenweg. Om dat weg te spoelen bestellen we een biertje of 2 (Orval) ad €5,70. De avond is pas compleet als we een whisky hebben genuttigd. Echter, probeer dit beeld goed in te prenten, voor een kapitaaltje ad €7,00 mag je een paar druppels van de bodem van het glas likken... Nee! En nogmaals nee! Bij de Seniorenvereniging Zalmplaat staat een bardame die zonder blikken en blozen het colaglas volgiet!
Ik heb er een algoritme op losgelaten dat bewijst dat ieder ingeschonken glas een verlies van €1,69 oplevert. Mijn neef Sascha en ik hebben het besluit genomen om voortaan eerst de pizza van €7,00 te nuttigen, het verlies van de Orval te accepteren om daarna de metro naar Zalmplaat te nemen en volledig en totaal los te gaan op whisky van Seniorenvereniging Zalmplaat!

Maar ja, het grote publiek wil wedstrijdverslagen... Op donderdag 11 april had ons viertal de kans om kampioen te worden in een rechtstreeks duel tegen de nummer 1, Ashtapada. Dat is echter niet helemaal gelukt... Ik heb mijn hersenen gepijnigd om te doorvroeden wat er eigenlijk verkeerd ging; maar eigenlijk ging er niet zoveel mis. Ik denk dat Ashtapada een geheim wapen heeft waar menig vereniging een puntje aan kan zuigen; namelijk de consumptiebon voor de thuisspelende vereniging! Dit is echt wel een dingetje!

Eigenlijk ging er niet eens zoveel mis. Circe speelde op bord 1 een prima partij tegen Dennis Barendrecht totdat ze de dame verloor door een röntgenschaakje... Op bord 4 zat ik tegen Daan van Mourik nog te mijmeren "dat als ik en wanneer ik en als hij die en die zet zou doen ik de dame zou winnen"; om tot het besef te komen dat ik om dezelfde reden een stuk niet kon terugslaan. An Westligen Front nichts neues... Zeer regelmatig rolde Sybe Jaap Brokaar op, zodat hij op 5 uit 5 komt! Ik heb hem de medaille reeds beloofd... Traditie is traditie: Wanneer Shakir wint, wint hij snel... Wanneer hij verliest wordt het een latertje... In een Petrov kwam hij met zwart tegen Peter de Koning, op bord 3, al snel "gedrongen" te staan. Materiaalverlies werd allengs erger, maar een penning op dame en toren zorgde ervoor dat we nog voor 0.00u weer Rotterdam binnenreden.

Ondertussen liet Angelo zich vereeuwigen met de terechte winnaar van Divisie 2B.
  Ashtapada V1     1451 - RSR Ivoren Toren V1  1486 3 - 1
1. Dennis Barendrecht  1509 - Circe Janse      1538 1 - 0
2. Jaap Brokaar     1521 - Sybe de Oude      1430 0 - 1
3. Peter de Koning    1455 - Shakir Salih      1532 1 - 0
4. Daan van Mourik    1318 - Mischa van Vlaardingen 1442 1 - 0