Jeugdig V1 op ramkoers

door Angelo, 3 februari 2019


Vrijdag 1 februari speelde ons hoogste viertal zijn derde wedstrijd. Op bezoek kwamen de wereldreizigers uit het verre Hellevoetsluis. Na enig zoekwerk naar een optimaal parkeerplekje, uiteindelijk op nog minder dan een kwartier lopen, voegde teamleider Leo Stelloo zich bij zijn teammakkers. De interne prijsuitreiking bij de jeugd was net afgelopen, dus konden we even na kwart over 8 starten. Met de overgebrachte aanmoediging van de verhinderde Teamcaptain Mischa werden de stukken al snel in beweging gebracht.

Sybe had een korte partij, waarin zijn tegenstander zich op de 17e zet vergaloppeerde. Sybe bedankte beleefd voor het planloze offer. 1-0. Ook Qian had een snelle partij maar wel met bijna drie keer zoveel zetten. Een kleine misstap werd gedegen door onze jongste speler uitgebruit Hij kon zo snel naar huis om nog even bij zijn jarige broer en oud-lid Chen te zijn. 2-0. Helaas moest er gewacht worden op de andere twee partijen, maar die waren ook erg spectaculair. De tijd speelde een grote rol.

Diego had een betere stelling maar nog minder dan twee minuten op de klok. De druk was groot, maar Diego wist één van zijn vrijpionnen tot Dame te verheffen. Na een koelbloedige inval waarbij er nog een toren af dreigde te raken werd met nog 45 minuten op de klok met de witte zakdoek gezwaaid. Zo kwam Bonne Faber, met een respectabele rating (1563), toch van een koude kermis thuis. 3-0. Bij Shakir waren de rollen omgedraaid, daar had hij ruim 20 minuten tegen 2 voor de tegenstander. Leo had echter wel een paard meer, maar ook meer tijdsdruk. Onder druk wordt alles vloeibaar en dat was te zien op Leo's voorhoofd. Mogelijk werd het zicht door zweetdruppels belemmerd, want hij gaf in drie zetten de partij uit handen. Shakir kon daar natuurlijk niet rouwig om zijn. 4-0. Om half twaalf kon de triomftocht naar huis van start gaan. Ondergetekende, privé-chauffeur van Qian en Diego, kon uiteindelijk om 1 uur in zijn mandje.

Met deze smetteloze zege zijn we op doelsaldo onze naaste concurrent Ashtapada gepasseerd. Volgende partij is al gauw, op 18 februari in en tegen Krimpen a/d IJssel.
  RSR Ivoren Toren V1  1457 - De Pionier V1     1414 4 - 0
1. Diego Kaersenhout   1539 - Bonne Faber      1563 1 - 0
2. Shakir Salih     1532 - Leo Stelloo      1453 1 - 0
3. Sybe de Oude     1430 - Wim Noordermeer    1369 1 - 0
4. Qian Huang      1327 - Albert Schaefer    1273 1 - 0