FM Harold van Dijk snelschaakkampioen 2021

door IWL Michael, 17 juli 2021


Op 16 juli 2021 werd het Clubkampioenschap Snelschaak 2021 gehouden met een mooie opkomst van ruim 25 schakers waaronder nieuwe gezichten Gaya Hogenelst en Rutger Smit.

Gedurende het toernooi werd duidelijk dat de strijd ging tussen Harold van Dijk en Lendert van den Ouden. Na 10 rondes had Harold alleen een halfje laten liggen door door zijn vlag te gaan tegen een kale koning van David van Heusden. Lendert had alleen verloren van Harold en had dus voor de laatste ronde een half punt achterstand. Harold won zijn laatste partij tegen Herman Keetbaas en werd hierdoor de nieuwe snelschaakkampioen van RSR Ivoren Toren. Lendert liet in de laatste ronde nog een halfje liggen tegen Spaan, maar dat deed er niet meer toe.

Paul Batenburg is 3e geworden. Opvallend feitje is dat Paul in korte tijd drie keer gewonnen heeft clubkampioen Spaan.

Opvallend is de knappe prestatie van jeugdspeler Mees van Batenburg die 5e is geworden. Na 8 rondes stond hij zelfs 3e en mocht toen tegen zijn schaakcoach Harold spelen. Wim, die weer eens een keertje op de club verscheen, werd vierde met evenveel punten, maar net meer weerstandspunten.

Jeugdclubkampioen Oscar Koppenens deed ook mee en heeft toch heel knap 4½ punten weten te vergaren. Ook zijn vader Ben Koppenens deed op het eind nog een paar rondes mee.

De standen en uitslagen zijn hier te vinden.