FM Harold van Dijk scoort 9½ uit 11 in simultaan

door IWL Michael, 23 augustus 2021


Op vrijdag 20 augustus hield FM Harold van Dijk een kloksimultaan (90 min + 15s/zet) op de clubavond. Er deden 11 schakers mee.

Omdat ik zelf meedeed heb ik niet alle partijen kunnen volgen, maar ik vermoed dat de meesten (inclusief mezelf) weinig kans hadden tegen Harold. Wel waren er zeker drie borden waar Harold het wat moeilijker had.

Léon stond dan wel een pion achter in een paard en loper eindspel, maar het was niet hopeloos aangezien het ongelijke lopers betrof. Zelfs toen de pion werd teruggewonnen en het een paard tegen slechte loper werd kwam Harold nog niet verder, dus remise.

Eduard, die een keertje wilde meedoen met onze clubavond, stond beter in het eindspel met twee paarden tegen een toren. Mede door tijdnood raakte Eduard even van slag, maar herpakte zich later weer. Zijn vrijpion, begeleid door zijn twee paarden, was niet meer te houden. Harold probeerde nog een pattrucje, maar dat werkte niet, dus Eduard won.

Ook Joaquin had goede winstkansen nadat Harold aan de noodrem trok door een kwaliteit te offeren om een gevaarlijke aanval af te stoppen. Harold kon ontsnappen naar een T+pion tegen L+pion eindspel. Terwijl Joaquin diep aan het nadenken was hoe hier doorheen te breken ging hij ongelukkig door zijn vlag.

Het was een geslaagde avond met genoeg deelnemers. Voor sommigen was dit ook een mooie generale repetitie voor de simultaan tegen Jan Timman komende woensdag.Uitslagen:
Harold van Dijk-Bahman Radfar1 - 0
Harold van Dijk-Ed van Doorn1 - 0
Harold van Dijk-Eduard Smits0 - 1
Harold van Dijk-Joaquin Aarts1 - 0
Harold van Dijk-Jungbin Lee1 - 0
Harold van Dijk-Jungmin Lee1 - 0
Harold van Dijk-Leon Cornelissen½ - ½
Harold van Dijk-Leonardo Ayala1 - 0
Harold van Dijk-Michael Fung1 - 0
Harold van Dijk-Stijn Straatman1 - 0
Harold van Dijk-Wouter Scheffer1 - 0