Schaken tijdens Pinksteren, onder andere @Overschie, zaterdag 4 juni

door Robert Aarts, 13 juni 2022


Tijdens het Pinksterweekend werd er op diverse plekken in het land gespeeld door schakers van RSR-IT. Op de site is er al een verslag te lezen van Rob van der Plas over het toernooi in Bussum. En er was een groepje die bij het Limburg Open toernooi in Maastricht deelnam. Daar waren de resultaten redelijk tot goed, maar er werd geen prijs behaald.

Dat gebeurde wel in Diemen bij het Oosten-Toren-Open. Oscar Koppenens veroverde daar met een knappe 4½ uit 7 niet alleen de jeugdbeker, maar won ook nog een ratingprijs met een overscore van 3,87 tegen gemiddeld 1798! Daarmee werd hij 14e van de 53 deelnemers, heel mooi gedaan.


En tenslotte was er in de kerk van Overschie nog een toernooi die ging over 9 rondes. Daar speelden Alda, Mark, Bahman, Maxim en Joaquin mee. Een mooie locatie, aardige mensen, de koffie en het broodje bal waren lekker, alleen was het wel een beetje fris in de zaal.

Alda en Mark haalden allebei 5½ punten, Bahman moest genoegen nemen met 4 punten. Maxim zag in een potje over het hoofd dat hij schaak werd gezet, was niet tevreden, maar werd met 6 punten toch gewoon 16e van de 84 deelnemers. En Joaquin tenslotte werd 10e met 6 uit 9. Maar bij de B-deelnemers werd hij tweede (A, B en C speelden door elkaar) en hij won daarmee een leuk geldbedrag. Mooi meegenomen want hij is aan het sparen voor een nieuwe laptop.