NK Schafeltennis 2022

door Michael Fung, 12 juli 2022


Afgelopen zaterdag 9 juli deed ik mee aan een schafeltennistoernooi gehouden in Tilburg. Ik had van te voren gezien dat Jasper ook op de deelnemerslijst stond, maar blijkbaar kon hij toch niet.

In dit toernooi speel je tegen zeven tegenstanders vier tafeltennisgames en twee snelschaakpartijen. Iedere gewonnen tafeltennisgame levert 1 punt op en iedere gewonnen schaakpartij 2 punten (en remise 1 punt). Op mijn werk speel ik al jaren tafeltennis tijdens de pauze tegen een aantal collega's. Dit toernooi was voor mij een mooie gelegenheid om ook eens een keer tegen anderen een paar potjes te spelen.

Zoals wel was te verwachten scoorde ik meer punten met het schaken dan met tafeltennis. Bij het schaken scoorde ik 17 punten (van de 28) en bij tafeltennis 9. Ik eindigde op de 38e plaats van de 55.

Met tafeltennis was ik tegen drie spelers die op tafeltennis zitten of gezeten hebben vrij kansloos. Een 11-0 uitslag is me nog wel bespaard gebleven, ik verloor wel alle games. Tegen de niet-clubspelers won ik eentje vrij gemakkelijk met 4-0 en tegen de andere drie waren we gewaagd aan elkaar.

Mijn schaakresultaten waren ok, al had ik op basis van rating wellicht ietsjes meer moeten scoren. Alleen tegen FM Midas Ratsma verloor ik met 4-0 (ook met tafeltennis trouwens). De rest varieerde van 2-2 tot 4-0 voor mij.

Ik vind schaken en tafeltennis beide leuk om te doen, dus ik vond het een geslaagde combo. Het was de eerste keer dat ik meedeed aan een schafeltennistoernooi en ik verwacht niet dat het de laatste keer zal zijn.

Voor een verslag van de organisator klik hier.