Team R3 neemt de kop over in Dordrecht

door TL Angelo, 7 januari 2020


Dinsdag 7 januari gingen we voor de tweede keer de Drechttunnel door. Maar voor het zover was stroomde er nog veel water door de Oude Maas. Léon en Aristarch meldden zich af, maar zij konden vervangen worden door Jungbin en de teamleider (Angelo). In de ochtend meldde ook Arnold zich noodgedwongen af, maar gelukkig was Brian bereid om in te vallen.

Door een spijtig misverstand verscheen Angel niet op het afgesproken tijdstip bij De Lombard. Daar de teamleider niet zonder de kopman wilde vertrekken werd Angel meermaals gebeld. Ten einde raad werd besloten om langs zijn huis te rijden, maar ook dat was tevergeefs. Intussen stond Qian al geruime tijd te wachten op station Dordrecht waar wij hem zouden ophalen, uiteindelijk heeft Eduards vader hem gehaald. Gelukkig was Dordrecht zo sportief om te wachten tot we aankwamen. Een kwartier te laat konden we eindelijk van start met een leeg bord 1: 1-0 achter.

Shakir wist weer eens te stunten door de tegenstander tot een blunder te verleiden op bord 5 (wit). Hans Boersma blokkeerde met zijn paard zijn eigen tegen mat verdedigende dame. Na twaalf zetten was de stand in evenwicht: 1-1.

Eduard speelde op bord 8 met zwart tegen een intimiderende tegenstander. Lennart neemt ongetwijfeld de leiding in de Haka's vooraf gezien zijn indrukwekkende tattoos. Toch wist Eduard zijn tegenstander een paar keer te poorten, zoals hij op het voetbalveld ook graag doet. Zijn tegenstander heet Lennart Poort, hoe toepasselijk. Eerst een pionnetje voor, daarna een kwaliteit en zelfs een toren voor. Genoeg om de handdoek op het bord te gooien. Helaas geen ratingwinst voor Eduard, maar dat is een kwestie van tijd: 1-2 voorsprong.

De volgende beslissing viel op bord 4. Brian probeerde vergeefs zijn tegenstander te martelen, maar miste tot driemaal de kans om de genadeslag uit delen, waarna Anton de Maertelaere de partij toch naar zich toe kon trekken, dus weer gelijk: 2-2.

Intussen stond Leonardo (bord 2) een pionnetje achter. De andere partijen stonden gelijk, dus reden tot zorg. Angelo had lang een overwicht maar wist dit te verknallen door te gretig een pion te willen slaan, wat hem een loper kostte. De volgende beslissing viel echter op Jungbins bord. Hij wilde nog remise aanbieden aan Peter Fafié omdat hij bang was in tijdnood te komen, maar in plaats daarvan toverde hij een prachtig mat op het bord, waardoor we weer aan de leiding gingen en er toch hoop was: 2-3.

Angelo's partij leek verloren, maar op de andere twee borden leek remise haalbaar. Angelo bood Wim van Vliet remise aan in de hoop dat er tenminste nog een halfje kon worden bijgeschreven. De tegenstander had minder dan 10 minuten, Angelo ruim een half uur. Gezien de tussenstand besloot Wim toch verder te spelen om enkele minuten en zetten later toch eieren voor zijn geld te kiezen in een op het oog gewonnen stelling: 2½-3½.

Even later kwam er schot in de partij van Qian (bord 3). Hij won een stuk onder tijdsdruk van tegenstander Peter Schot en stelde zo de overwinning veilig: 2½-4½.

Leonardo had een pittige stelling en was in tijdnood, 5 minuten om 24. Zijn tegenstander Teus Slotboom sr. had heel lang een doorgebroken pion, die met het nodige kunst- en vliegwerk op twee zetten van promotie werd gehouden. Teus dacht een mat gezien te hebben, maar verslikte zich en Leonardo sloeg dankbaar de toren eraf: 2½-5½ winst.

Hiermee hebben we Dordrecht van de troon gestoten en gaan we zelf aan de leiding, één bordpunt los van Dordrecht. De vier achtervolgers hebben twee punten minder. Er zijn twee promotieplaatsen, dus we hebben het in eigen hand. De volgende wedstrijd is op Valentijnsdag (14/2) in de Lombard tegen Pascal R2.

 Dordrecht 51483-RSR Ivoren Toren 313592½ - 5½ 
1.Jaimy Soeterbroek1510-NO1 - 0Regl.
2.Teus Sr Slotboom1567-Leonardo Ayala16310 - 1 
3.Peter Schot1572-Qian Huang15580 - 1 
4.Anton de Maertelaere1556-Brian van Kanten15571 - 0 
5.Hans Boersma1452-Shakir Salih15160 - 1 
6.Wim van Vliet1410-Angelo Ayala1415½ - ½ 
7.Peter Fafié1316-Jungbin Lee10480 - 1 
8.Lennart Poort-Eduard de Witt Wijnen7860 - 1