Bekerdroom van RSR nog steeds in leven na winst tegen Sliedrecht

door TL Mark, 5 mei 2022


RSR speelde op vrijdag 29 april tegen Sliedrecht in de kwartfinale van de RSB-beker. Een mini-rematch aangezien er eerder in de KNSB-competitie werd gespeeld (4½-3½ winst voor Sliedrecht). Dus je weet van tevoren dat Sliedrecht sterk voor de dag kan komen.

Homayoun is min of meer de debutant in de mix, maar hij doet het meer dan verdienstelijk in de Swiss League op dit moment. Tegen Yaro van Beest begon hij met een pion voorsprong met vervolgens een koningsaanval. Hoewel dat niet echt de doorslag gaf zorgde het wel voor de opening van de c- en d-lijn in een dubbele toreneindspel met de dames. Zo ontstond voor Homayoun een overwicht dat genoeg was om de eerste punt toe te schrijven.

Michael zou Michael niet zijn als hij met wederom weer met een scherpe analyse komt:Spaan speelde net als de ronde daarvoor op bord 1. Het ging daarvoor hartstikke prima dus waarom zou je iets veranderen? Hij kwam beter uit de opening en stond daarna positioneel goed. Vervolgens kwam er een remiseaanbod van tegenstander Jorik Klein tijdens een 2-0 voorsprong. In een iets beter paardeneindspel koos Spaan voor het team en werd de remise aangenomen.

Bas speelde tegen Jurgen de Haan en kwam iets beter uit de opening. In het middenspel speelde Bas naar zijn idee net iets te gulzig en sloeg met de dame op b2... wat in vele gevallen altijd een interessante dynamiek oplevert. Het nadeel was alleen dat het een koningsaanval opleverde voor Jurgen en die maakte het goed af.

 RSR Ivoren Toren1895-Sliedrecht17232½ - 1½
1.Nathanael Spaanz2057-Jorik Kleinw1936½ - ½
2.Michael Fungw1964-Johan van de Griendz17421 - 0
3.Bas Muntslagz1807-Jurgen de Haanw16910 - 1
4.Homayoun Mohtaatw1751-Yaro van Beestz15231 - 0