Spaan wint Rapid-kampioenschap

door IWL Michael, 24 juni 2023


Op vrijdag 16 juni was de vierde en laatste rapidavond van het seizoen. Joaquin stond het beste ervoor. De andere kanshebbers waren Spaan en Tjerk met een half punt achterstand.Tjerk deed deze avond niet mee. In de eerste partij verloor Joaquin van Mees en won Spaan wel van Leonardo. Spaan was nu dus de koploper.

In de één na laatste ronde kon Joaquin de dame van Paul B. opsluiten. Spaan offerde een stuk tegen Mees en dat zag er goed uit. Maar Mees verdedigde taai en kon later met een tegenaanval Spaan mat zetten in het midden van het bord. Dus nu was Joaquin weer de koploper met een half punt voorsprong.

In de laatste ronde verslikte Joaquin zich in Michiel. Spaan won wel van Paul B.

Dus na een spannende avond werd Spaan alsnog de Rapid-kampioen. Doordat Tjerk voor zijn afwezigheid drie byes kreeg, eindigde hij op de 2e plek. Joaquin heeft evenveel punten, maar minder weerstandspunten en pakt dus het brons.

Mees heeft weliswaar 100% gescoord, maar miste twee avonden en eindigde op de 4e plaats. Michiel deed bijna hetzelfde, maar verloor een partij van Mees en werd daardoor 5e.Voor alle uitslagen en standen zie deze link.